[]

Evden çıkmayan kiracı ile ilgili ne yapılabilir ?

Merhaba. Tahliye taahütnamesi var elimde karşı taraf tarafından imzalanmış.
2 ay önceden haber verdik mayıs itibariyle evi boşaltacaktı.
Sözleşme bende var karşı tarafın elinde yok istemedi.
29 Nisanda çıkacağım dedi önce 26 nisan dedi tamam dedim.
bunların hepsinin whatsup konuşması dahil elimde var.

Sözleşmesi de bitti. Bayramda evimize geleceğiz dedim az evvel bana gelmeyin sorun yaşarız dedi.. sonra şuan sinirliyim 1 saat sonra arayın dedi. Şimdi yarın 30 nisanda evde olmaması gereken adam evden çıkmayacağım diyor. bunla alakalı ne yapabiliriz ???

not: bugüne kadar hep kirayı 2 hafta ila 10 gün gecikmeli yatırdı. Bu ay da 600 lira eksik yatırdı kendi kafasına göre tadilat yaptırmış.

yer Alanya/Antalya

akıl almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

 
Elinizde geçerli (kanunda belirtilen tüm hususları içeren) bir tahliye taahhüdü var ise, yazılı tahliye tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde tahliye davası açabilirsiniz? Mahkemece tahliye taahhüdüdünün geçerliliği incelenip karar verilir. Ancak bu mahkemenin yoğunluğuna vs göre değişmekle beraber en iyi ihtimalle birkaç aylık bir süreç. Mahkemeden karar aldıktan sonra da kiracı yine boşaltmazsa evi, bu defa tahliye kararını icraya koymanız gerekecek, icra dairesi zoruyla eşyaları tahliye edebilirsiniz...


  • arpaci kumrusu  (29.04.22 12:43:59) 
Sonra o esyalari da 1 seneye kadar muhafaza etmeniz lazim diye biliyorum.


  • floydian  (29.04.22 12:47:36) 
Bu konuda kanun kiracıdan yana en az 5 yıl bile çıkmayabilir.


  • limonlu eksi  (29.04.22 14:35:26) 
hemen bi avukatla çalışın, zaman kaybetmeyin.


  • nuisance  (29.04.22 14:44:08) 
en temizi verin avukat uğraşsın. haklıyken haksız duruma düşmeyin.


  • co2s2  (29.04.22 15:19:18) 
Elinde tahliye taahüdü varsa ve kira sözleşmesinden 1 ay sonraki tarihli imzalanmış ise geçerlidir ve 5 sene beklemene gerek yok.

Dava açacaksın, adam gidip çıkmazsa avukat ile birlikte eşyaları yedi emine depoya kaldıracaklar o sürede depo parasını sen vereceksin.

depoya kaldırma sürecinde genelde kiracı 1 hafta süre ver çıkacagım diyip sen de depo parası vermemiş oluyorsun.

not:avukat değilim.
  • liberal  (29.04.22 16:02:25) 
tahliye taahütnamesi varsa ve sözleşme tarihi ile aynı gün imzalanmadıysa avukata verin.
en fazla 1-2 ay içinde icra dairesi memurları ve polis ve nakliye elemanları ile kapısına dayanır, eşyalarını boşaltırsınız.
derdi varsa icra polis memurlarına anlatır.
bence hiç muhatap olmayın. watsapdan avukatın telefonunu atın, bundan sonra sadece avukat konuşsun.

senelerce evden çıkaramama durumu tahliye taahütnamesi almayan hayırsever ev sahipleri için geçerlidir.
  • aslindasorunumpsikolojik  (29.04.22 21:36:33) 
tahliye takibini icra dairesine götürüp icraya koyun. tahliye taahhüdü ile dava açılmaz, icraya konur. takibe itiraz ederse dava açılır, ancak icra hukuk mahkemesinde görüleceği için imza benim değil demediği sürece bu süreç çok zaman almaz. yeter ki vakit kaybetmeyin.


  • sanguine  (29.04.22 22:37:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.