[]

avukatlara bir soru-davaya dahil edilme

yaklaşık 7 sene süren bir davam vardı, 6 farklı sanık ile birlikte yargılandığım.

asliye ceza mahkemesinde yürütülüyordu. şikayet üzerine kamu davası açılan ilk sanık, verdiği ifadede xxx isimli sitede de benzer suçlar işleniyor ahanda bakın yyy kişisi, zzzz kişisi vs diye, diğer tüm sanıkları ekletmiş listeye. haliyle ben de böyle dahil oldum davaya sanık olarak.

benim davaya dahil edilmem de tamamen saçmalık, alakam olmayan bir suç yani, telefon numaram yer almış, birisi yanlışlıkla benim numaramı yazmış diye tahmin ediyorum.

neyse, 7 senenin sonunda birkaç gün önce, ben ve 2 sanık daha ayrı ayrı beraat ettik. diğer 3 sanık da hüküm giydiler.

beraat eden sanıklardan birisi duruşma sonunda geldi yanıma, bizi ortaya atan, ifadesinde suç işlediğimizi iddia eden kişi 1 yıl kadar ceza aldı. bu kişiye bizi gereksiz yere davaya dahil ettiği için tazminat davası açalım diyor.

ama bu kamu davasıydı, bana bu tazminat talebi pek gerçekçi gelmedi. siz ne düşünüyorsunuz?

 
Sizi dosyaya dahil eden kişi hakkında "iftira" sebebiyle şikayetçi olabilirsiniz. İftira sebebiyle hüküm giymesi halinde de tazminat davası açabilirsiniz. Ancak bu gibi durumlarda tazmin edilecek şey çok net olmadığı için sonuçta ne alırsınız orası meçhul, uğraştığınıza değecek mi, değmyecek mi bilmek güç...

"İftiraya uğrayan ve mahkemede suçsuzluğunu ispat eden kişiler, manevi tazminat davası açma hakkına sahiptir. Manevi tazminat talep edilirken; iftiradan dolayı yaşanılan keder, üzüntü, saygınlığın yitirilmesi, mahcup olma, dışlanma gibi ruhsal durumlar dikkate alınır."
  • arpaci kumrusu  (29.04.22 11:15:47) 
avukat değilim ama suç uydurma davası diye bir dava var diye duydum.


  • alp9900  (29.04.22 11:16:14) 
@arpaci kumrusu ayrıntılı yazmış zaten.

ek olarak makul sürede yargılama bitmediği için beraat kararının kesinleşmesinden itibaren 1 ay içinde aym'ye başvurabilirsiniz.
  • paintov  (29.04.22 19:58:13) 
insanlar yıllarca süren haksız tutuklulukları için dava açıyorlar ve 3.000 - 5.000 gibi tazminatlar "kazanıyorlar". geçen bir dosyamda ciddi bir trafik kazası geçiren birisine hakim 5000 lira manevi tazminata hükmetti yani asgari ücret neredeyse. sizin olayınızda inanın uğraştığınıza değmez hatta kısmı kabul kısmı ret olursa bir de karşı tarafın avukatı için vekalet ücreti ödersiniz zararlı bile çıkarsınız.


  • sanguine  (29.04.22 22:43:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.