[]

Powerline - ikinci bir routera aktarım vs.

Durumu güzelce açıklayamazsam, çizip tekrar güncelleyeceğim başlığı :)

Koridorda kablonetin modemi var (biliyorsunuz, kablonetin internetini başka modemle alamıyorsunuz isteseniz de. sorun burdan başlıyor zaten),
Ben bu modemden gelen interneti, hemen yanındaki prize bir powerline verici takarak eve dağıtıyorum. (tabi ki powerline ile kablonet modemi arasında ethernet bağltnsı var)

ardından salondaki alıcı powerline'ı, salondaki prize takıp interneti alıyorum.
bu noktada, eğer ben alıcı powerline'ın ethernetini tv'ye, ps4'e falan takarsam. bu cihazlar interneti sorunsuz alıyor.

ANCAK

ben bu cihazdan gelen interneti, elimdeki asus marka modeme vermek, ve asus modemi de router olarak kullanmak ve hem ondaki 6 adet ethernet portunu, hem de güçlü wifi'ını kullanmak istiyorum.

powerline'a iki ucu za telefon etherneti olan kabloyu takıyorum, diğer ucunu da asus modemdeki "dsl" yazılı porta takıyorum. bunu dediğimde asus modem'in "dsl" ışığı yanmıyor. görmüyor yani interneti.

neyi yanlış yapıyorum?

1. iki ucu telefon portu olan kabloyu kullanmak mı hata? bir ucu ethernet, diğer ucu telefon portu mu olmalı? (yani powerline'a ben ethernet mi bağlıyor olmalıyım) (telefon portu dediğim şeyi de biliyorsunuzdur. ethernetten daha küçük başlı girişi olan şey)

2. yoksa asus modemde ben powerline'dan gelen kabloyu "dsl" portuna mı bağlamamalıyım?

önceki evimde, interneti direkt asus modeme bağlayıp tüm eve powerlinelar ile sorunsuz dağıtıyordum. ama şuan araya kablonet modemi girince afalladım.

 
DSL'e değil lan portlarından birine takacaksın. çünkü dsl girişi o aletin modem olarak kullanılması amacıyla var. sen o aleti router olarak kullanacaksın. hatta muhtemelen router da değil acces point.

modem modeli + use as an access point diye bir arat bakalım.
  • alperz  (29.04.22 07:53:02) 
bir de asusun kontrol panelinden dhcp’yi kapat.


  • alperz  (29.04.22 10:58:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.