[]

Yatırım özürlüsü olma

33 yaşındayım, memurum. bu zamana kadar aldığım para hep ihtiyaçlarıma gitti. Konut kredisi ödüyorum. Şu an aylık olarak maaşımdan 1500 lira civarı para kalıyor bütün masrafları çıkınca. Başlıkta da belirttiğim gibi para nasıl değerlendirilir veya söz konusu miktar değerlendirilebilecek bir miktar mıdır bilmiyorum. Ne yapayım ben bununla? En düşük faizli ihtiyaç kredisinden çekip toplu parayla altın, iphone falan alayım mı? Yoksa her ay ufak ufak bişey yapılır mı?




 
kredi çekerek yatırım yapılmaz. telefon yatırım değildir.

garanticiysen altın --> hisse --> kriptoya azalan oranlarla yönlendirebilirsin.
  • passion rules the game  (28.04.22 22:11:39) 
hocam yatirim yapacak paran yoksa nasil yatirim yapacaksin ki :)))


  • nibba  (28.04.22 22:15:22) 
Konut kredisi ödüyormussunuz iste hocam bundan ala yatırım mı olur


  • dr doofenshmirtz  (28.04.22 22:18:30) 
Arkadaşlar teşekkür ederim. Yatırım bilmeyen ve bahsettiği paranın da değerlendirilebilir bir miktar olup olmadığını soran birine de paran yoksa demek biraz şey olmuş sanki. Ben de onu soruyorum zaten. Gelecek sonraki cevapları da ilgiyle bekliyorum.


  • roookie  (28.04.22 22:41:23) 
1500 lirayı artırmaya bak. ek gelir vs.

yıllık 18 bin lira (1200 dolar) gerçekten de yatırım101 için bile çok az.

yani, harcadığın efora değmez.
  • gabe h coud  (28.04.22 22:46:17 ~ 22:47:17) 
1500TL ile kendinize yatırım yapın. Zaten konut kredisi ödeyerek bir yatırım yapmışsınız. Kalanı ile bir müzik aleti alın, bir tatile çıkın, bir araba\bisiklet\motorsiklet alın. Memur olmak kadar insanı körelten bir meslek daha yoktur galiba, bunun için hayatınıza biraz renk katın.


  • godspell  (28.04.22 23:45:56) 
Ufak bir miktar araştırmayla bulabileceğiniz, istikrarlı büyüyen ve temettü verimliliği yüksek olan hisse senetleri var. Bunlardan birinde aylık bu tutar kadar düzenli alım yaparsanız, uzun vadede çok güzel bir birikim elde edebilirsiniz.


  • cay koy geliyorum  (29.04.22 00:48:20) 
tefas'a bakabilirsin iyice, örneğin 3 ya da 5 yıllık karlılıklara bakarak, 3 fona bölebilirsin her ay, bir değerli metaller, bir yabancı hisse, bir yerli borsa fonuna.
en önemlisi yatırım özürlüsü olma, öğren, kimse senden daha zeki değil, başta anlamadığın şeyleri birkaç hafta araştırsan yavaş yavaş anlamaya başlarsın. senin durumundaki kişiler için fon ideal gibi. tefas ve fon alımları ile ilgili sürüyle video var, nasıl yapılacağını ve nelere dikkat edileceğini kolaylıkla öğrenebilirsin.

  • tiny penny  (29.04.22 11:46:17) 
Yatirimin oteki ayagi da tasarruftur. Tasarruf edemiyorsaniz (bunun sebebi siz olmayabilirsiniz kendinizi suclu hissetmeyin) yatirimdan bahsetmek zor.

Kredi cekerek yatirim cok tehlikeli bir olay. Cok iyi bilenlerin bile cok berbat durumlara dustugunu gorduk.

Kredi ile ev aliyorsaniz TR sartlarinda en iyi yatirimi yapiyorsunuz zaten. Evin deger artisi + kira odememek sizi gelecekte cok dertten kurtarir.
  • cleric  (29.04.22 12:09:03) 
elinizde neler olduğunu becerinizi ve sabrınızı ölçmeniz için bir durum var.

her ay 1500 liranın 500 lirasını risk'e atabilirseniz (kumar oynamak gibi bir risk) elinizdeki para ile bir takım yatırımlar yapabilirsiniz. kaybedersenizde üzülmezsiniz. örn: size bir plan yapalım.

yurt içi hisse
bildiğiniz güvendiğiniz firmaların hisselerine yatırım yapabilirsiniz
10 adet şirket belirleyin bunlar herkesin bildiği firmalar olsun (risk az, getiri az) örnek olsun diye veriyorum; vestel, türk hava yolları, pegasuz

Buraya yatıracağınız paranın bir kısmı düşük risk bir kısmını bir kısmını orta risk, bir kısmını da yüksek risk olarak ayırın. birazda temerüt veren firmalara bakın.
ilk ay elinizde kalan 1500 liranın örn:

500 lirası ile temettü veren firmalara
/temettü veren hisseler diye google'da aratın liste bulursunuz ne kadar sürede bir veriyor, daha önce ne kadar vermiş vs. gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

500 lirasını risksiz
buraki firmalar herkesin bildiği, güvendiği firmalar

250 lirasını orta riskli

buradaki firmalar ilgili kişilerin bildiği, sektörel filrmalar (yaz geliyor, giyim kuşam, tatil firmaları gibi firmalar mesela)

250 lirasını da yüksek riskli düşünebilirsiniz örneğin.
çok az insanın bildiği 1 koy 3 al olabilen ancak 1 koy elinde hiç kalsın da diyebilen firmalar. aklımda örnek firma yok.


Yurt içinden hisse almak kolay, banka uygulamanızdan yatırım işlemleri -> borsa / hisse işlemleri diyerek hesap açabilir ve kullanabilirsiniz.

yurt dışı hisseleri için de yine mobil uygulamalar üzerinden işlem yapabilirsiniz.
bunun için uygulamalar var yine.

yukarıdaki yurt için hisseler için kullandığınız stratejiyi burada da kullanabilirsiniz.
yine yatırım için kullanacağınız parayı kendinize göre uygun olan risk alanlarına, sizin için makul olan seviyede (o seviyedeki tüm parayı kaybedeceğinizi düşünün) tutun.

cryptolar
mobil uygulamalar üzerinden yatırım yapabilirsiniz.
yukarıkida stratejiyi burada da uygulayabilirsiniz ancak burada temettü vermek gibi bir şey yok.

döviz ve değerli metaller (dolar, euro, altın, gümüş, vs.)
yine aynı şekilde, paranızı bölün ve dağıtın.

unutmayın ki yatırım yapacağınız toplam tutarın tamamını kaybetseniz üzülmemelisiniz.
  • selam  (29.04.22 12:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.