[]

Bayram İstanbul Aile Yapılacak Aktivite + bonus soru rakı mekanı önerisi

merhabalar,

anne + baba şehir dışından ile cumartesi-çarşamba arası istanbul'da yanımda olacak.

babam (60) evde durmayı pek sevmez, aktivite ve farklı yerleri görmeyi sever. istanbula ilk gelişleri değil. sarayburnu vs gezildi. bisiklet kiralayıp sahilde (bostancı, maltepe ) bisiklete binme (kendisi haftasonları günde 15-20 km sürüyor). sahilde yürüyüş + kahvaltı gibi aktiviteler cepte.

büyükadaya gitmiştik. bu sefer de heybeliye mi gitsek diyorum tavsiye eder misiniz, ruhban okulu kiliseler müzeler vs varmış baktığım kadarı ile. adaya vardıktan sonra bunlara ulaşım nasıl olur. gitmişken heybelide de restorana oturabiliriz. 1 gün öyle geçer.

Caddeyi görmediler, orayı gezip belki bir yerde bir şeyler yiyebiliriz , ya da modada aynı şekilde.

Fenerbahçe marina tarafında kahvaltıya gitmeyi de düşünüyorum.

bunlar dışında genel tavsiyelerinze açığım.


Bonus soru: Aile ile gitmek için, manzarası olmasa bile ferah , parasının hakkını veren,lezzetli, rakı balık mekan önerilerinize de açığım.

Moda da koço'yu duydum.
Caddede saskinbalik varmış. Önerir misiniz ?
Maltepe kolcuoğlu et/kebap için nasıldır ?

Biraz karışık yazdım.
Duyuruyu ilerde silersem hakkınızı helal edin.

 
Büyükada, ruhban okulu gibi yerler şehrin kaosundan yorulan İstanbul'da yaşayanlar için ilgi çekicidir, dışarıdan gelen için çok keyifli olmayabilir gibi geldi bana.
Annenin sevdiği dizilerin çekildiği semtlere gidin derim mesela.
Süper Baba'nın çekildiği Çengelköy'deki Nihat'ın çay bahçesine mesela.

Kahvaltısı daha kötü olsa da Kız Kulesi'nin oralarda bir kahvaltı, sonra Kız Kulesi'nde çay içmek daha ilgi çekici olabilir..
İstiklal Caddesi'nden mutlaka bir geçin, Taksim meydanındaki Cami'yi görünce siyasi görüşüne göre sevinir veya sinirlenir :)
Eminönü'ne vapurla gidip balık-ekmek yemek, Mısır çarşısının içinden geçmek, mısır çarşısının yanında her şeyin ucuza satıldığı sokaklarda gezmek ilginç olabilir.

Nereden geleceklerini bilmiyorum ama geldikleri şehirde yoksa herhangi bir Decathlon mağazasına uğramak sportif baba için ilgi çekici olabilir.

Trafiği ve kalabalığı bana çok işkence geliyor ama Emirgan'da lale bahçesinde gezmenin tam mevsimi. Gerçekten müthiş görünüyorlar.

Beşiktaş'ta "Midyeci Ahmet"te midye yemek, Ortaköy'de kumpir yemek hoş olabilir.

Bonus: Parasının hakkını veren rakı-balık mekanı önerisi gelebileceğini sanmıyorum. Para işleri çok acayip oldu.
  • michael_knight  (28.04.22 16:29:05) 
@michael_knight cevap için teşekkürler

daha önce eminönü istiklal vs olsun bol bol gittik.

anadolu yakasını iskele sahil dışında kadıköy, bostancı vs hiç gezmedik.

parasının hakkından kastım, en azından hizmeti, lezzeti iyi olsun. pahalı olup kötü tecrübe yaşatan yerleri oldukça duydum.
  • ceketimi alip cikcam  (28.04.22 16:36:17) 
Heybeli değil de Burgazada'yı hem rakı-balık mekanı olarak hem de kitlesel olarak daha çok tavsiye ederim.

Adaya vardığınızda üst kısımlara ulaşım elektrikli toplu taşıma ile sağlanıyor. Ya da yürümek - yürüyüş yapmak da bir seçenek tabi.

Bence tatlı rotalar düşünmüşsünüz, fenerbahçe kahvaltı sonrası fenerbahçe parkında da kısa bir tur yapılabilir ve bu rota cadde veya moda ile birleştirilebilir.

Rakı - balık mekanı için mutlaka rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
  • amelie poulain  (28.04.22 16:41:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.