[]

Araç kaza sonrası süreçler/ tamiri?

1 yaşını doldurmamış yeni aracımıza (volvo xc40) tali yoldan çıkan bir araç çarptı ve ağırlıklı arka kapıda olmak üzere 2 yan kapı hasar aldı. Kaza tespit tutanağı düzenleyip, peş peşe 2 yetkili servise gittik. Aracın kapılar hariç hasar almadığını söylediler. (direk vs. sağlam)

1. yetkili servis (otokoç istinye) 2 kapının da muhtemelen değişmesi gerektiğini, yine de bir söküp bakmak gerektiğini söyledi. Ama daha cok değişim gerektiğini vurguladı.

2. yetkili servis ise (maslak otomol) kapı değişiminin ihtiyaca göre karar verilmesi gerektiğini, arka kapıdaki büyük hasarın alt kısımda yer alması sebebiyle orta mekanik aksamda sorun oluşmamış oluşabileceğini, bundan dolayıarka kapıda muhtemelen saç değişimi gerektiğini, ön kapıya da ayrıca bakılması gerektiğini söyledi.


Haklı olarak dişimizden tırnağımızdan artırarak aldığımız aracın suçsuz durumda bu hale düşmesi epey can sıktı. Yüksek piyasa değeri olan bu aracın tamirat ve ileride olası 2. el araç olarak satışını minimum maddi kayıpla kapatmak istiyoruz.

1- Tamirat işine girmeden şunu yapmayı unutmayın dediğiniz şeyler var mı? Vidyo çekin vs.
2- Bu işi yetkili servislere mi yaptırmalıyız, yoksa özel servise mi gitmeliyiz? 2. el satışta "yetkili servise yaptırılmış" önemli bir kriter midir.
3- Parça değişimini destekleyen servisi mi yoksa, minimum tramer ile bu işi kapatacak servisi mi seçmeliyiz? (2. el piyasasında bakılacak şey değişim mi, yoksa aslına uygun hasarın minimum değişimle giderilmesi midir?)
4- 6 yıllık hasarsızlık indiriminin suçsuz yere gitmesi, araç piyasa değerinin düşmesine karşılık haklarımız nelerdir? ne yapmamız lazım bu hakları korumak için bu süreçte?

not: resim ekledim.

 
2. kesinlikle yetkili servise gidin. satarken yetkili serviste tamir görmüştür dersiniz, raporları eklersiniz.
3. parça değişimi bu kadar korkulacak bir şey değildir. bence bozuk kaportayı onarmaktansa değişim daha iyi.
4. suç sizde değilse hasarsızlık indiriminiz gitmez. karşı tarafın sigortası karşılar. eksper raporu sonucuna göre. bunun sonucunda karşı tarafın sigortası/kaskosundan değer kaybı bedeli isteyebilirsiniz.
  • jelly bear  (28.04.22 14:34:59 ~ 14:35:39) 
1 yaşında araç kaskosu vardır, yetkili servise gidin. tramer düşüreceğiz diye yan sanayi parça takmayın araca. zaten tutanaklar, servis belgeri, eksper raporu vs. sizin bir kusurunuzun olmadığı görülecektir. ayrıca değer kaybı için karşı tarafa başvurabilirsiniz


  • paintov  (28.04.22 14:36:51 ~ 14:37:04) 
Asla ama asla kapının ya da sacının değişmesine izin vermeyin, bu hasarlar düzelebilecek seviyede fotoğraflardan anlaşılan.

Adamlar iki tane arabayı ortadan kesip birleştiriyor ve her eksper servisi de anlayamıyor, bu nedir ki? Devede kulak.

Çektirme, çekiçleme, düzeltme, macunlama ve boyama ile on numara olur.

Aracı 2. el satarken "kapısı değişmiş" olarak değil de "kapısı boyalı" olarak satmak her zaman avantajdır.

Suçlu karşı taraf olduğu için sizin hasarsızlık bozulmaz +1

Siz ister karşı tarafın sigortasından alın, isterseniz kendi kaskonuzdan. Kendi kaskonuz hasarı karşı tarafa rücu eder, sizin hasarsızlık bozulmaz.

Tekrar ediyorum, asla parça değiştirmeyin. O parçayı öyle düzeltecek ustalar var ki sanayide, göz ile onarımı anlamamız mümkün olmaz. Sadece boyandığını anlayabiliriz makine ile, veya iyi bir usta gözü ile.

Siz en iyisi iyi bir kaporta boya özel servisi bulun en yakın oto sanayide.
  • John Bloor  (28.04.22 14:42:34 ~ 14:45:21) 
ilk olarak kapının değiştirmesini gerektirecek durum bence yok. bunu çektirip boyatarak yaptırabilirsiniz. eğer değer kaybı açacak iseniz kaskoya yaptırın yok ben değer kaybı davasıyla uğraşamam derseniz göçükleri çektirip kapı boyanması ile bu işi kurtarabilirsiniz.
2. elde değişim oldu mu aracın değeri yere düşer. boya daha az değer kaybettirir.
1.söktaka bile gerek yok bence.
2.saç değişimine gerek yok nelerin çekildiğini gördüm.

minimum değer kaybı için kasko işine girmemelisiniz.
  • mikahakkinen  (28.04.22 15:01:12) 
Hocam uzun senelerdir bir Volvo kullanıcısı olarak bu araç özelinde şunu söyleyebilirim, eğer bir volvonun kapısı vs değişmişse o araç çok ciddi hasar almıştır kesin. Öncesinde sen fotoğraflarını videonu mutlaka çek. Ayrıca kapı değişecek vs diyen yerlerden uzaklaşın. Yetkili servisle işi yürütmeye bakın ve hiçbir değişim istemeden onarım yapılmasını isteyin, sac falan da değişmesin yani. Bir de özel Volvo servisleri var, bazıları yetkili servislerden daha mahir olabiliyor. Çok geçmiş olsun.


  • primetime  (29.04.22 04:33:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.