[]

Gözlük kullanımı ve göz numarası hakkında

Merhaba arkadaşlar,

Birkaç ay önce gözümde ciddi kaşıntı ve kızarıklık sonucu özel bir göz hastanesine gittim. Alerji var dendi, damla verildi ve büyük oranda geçti. Ancak muayene sırasında gözümde görme bozukluğu da olduğunu ve gözlük kullanmam gerektiğini söylediler ama alerji ve iltihap yüzünden birkaç sonrasına randevu verdiler, bugüne. Bugün tekrar muayene oldum ve gözün 1 numara ama 0.75 numaralı gözlük yazıyorum dedi. Öncelikle bu neden? Yani saçma değil mi 1 numarayken farklı bir numara gözlük verilmesi. Sonrasında da çok kullanmamamı, sadece uzağa bakarken takmamı söyledi. Kız arkadaşım da gözlük kullanıyor, uzak nedir dedim yani hangi mesafe uzak evde 6-7 metreden tv izlerken takmamı söyledi. Şimdi gerçekten uzağa bakmanın tam tanımı nedir bilmiyorum. Araç kullanmıyorum, sadece durakta otobüs beklerken mi takıcam yani bu gözlüğü. :) Yoksa kız arkadaşımın dediği gibi öyle 6-7 metre de uzak mı oluyor. Kafam karıştı, gözlük alıp almama konusunda bile kararsızım hatta.


 
Asıl gereken derece ne ise ona göre gözlük camı vermeliler diye biliyorum. ayrıca sormak gerekiyor kendisine neden böyle dendiğini.

Uzak derken de miyopi rahatsızlığı olduğunu anlıyoruz buradan.
Bu derecedeki göz bozukluğu için gözlüğün zaruri olarak kullanılması durumu da evet, yaklaşık olarak belirtilen metrelerden sonra tam netlik isteyenler için söz konusu.

Gözlüğü de alın diyebilirim. Yaşa bağlı olarak miyopi artabilir.

Diğer yandan bazı göz egzersizleri ile böyle rahatsızlıkların giderildiği yönünde bazı kaynaklardan da bahsediliyor. Ne kadar fayda veriyor bilmiyorum.
Düşünüldüğünde bu egzersizleri yapmak doğrusu mantıklı da geliyor.
Bir benzetme:
www.hihonor.com
  • Erva  (28.04.22 11:44:12) 
Benim gözler ileri derece bozuk,ayrıca göz tansiyonum da var.Doktorlar olması gerekenin altında numara yazıyorlar.Çünkü tam numarayı alırsam baş ağrısı,gözde kanlanma gibi sorunlar oluyor.Sizin durumunuzda neden düşük yazdıklarını anlayamadım.
Uzak gözlüğü gün içinde kitap okuma,telefonu kurcalama dışında her zaman gözünüzde olmalı.Özellikle dışarda sürekli kullanmalısınız.

  • arenas  (28.04.22 14:06:15) 
muayene ederken harf okutmadı mı? öyle yarım derece üstü yarım derece altını denetip hangisinde rahatsınız diye sorması lazımdı.


  • astronom bey  (28.04.22 14:51:51) 
benim de göz derecem gözlüğümden 0.25 yüksek. gözlük gayet yeterli geliyor. senin de numaran düşükmüş. o yüzden gözlüğü ne kadar çok takarsan o kadar alışırsın


  • paintov  (28.04.22 18:06:59) 
@astronom bey okuttu hocam, hatta 5-6 farklı mercekle okuttu. en sonunda dedi numaran 1 ama 0.75 veriyorum diye.


  • furry burns  (29.04.22 13:17:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.