[]

Psikolojik sorunları olan arkadaşa yaklaşım

Bir arkadaş var farklı şehirlerde yaşıyoruz. 3-5 ayda bir telefonla öyle havadan sudan konuşuruz. Üniversite okuduğu dönemde bazı psikolojik sorunlar yaşadığını biliyorum. Son birkaç haftadır daha sık aramaya başladı.
Ve dün garip şeyler anlattı. Fikirlerini büyük şirketlerin çaldığını ve kullandığını söyledi. Kendi üzerinden para kazandıklarını söyledi. Ajanların onu takip ettiğini söyledi vb.
Çok üzüldüm ama ne saçmalıyorsun da diyemedim. Tahmin ediyorum ki şizofren belirtileri gösteriyor.
Böyle bi durumda nasıl yaklaşmak lazım. Sen sağlıklı düşünmüyorsun bu söylediklerin kafanda uydurduğun şeyler mi demek lazım. Yoksa normalmiş gibi mi yaklaşmak lazım.
Söylediği kadarıyla psikoloğa gidiyormuş ama onlara da pek güvenmiyor.

 
Bazı dertler var, insan anlatınca hafifler rahatlar. Bazı dertler var kişi dinlenilip ciddiye alındığını gördükçe kafasında kurdukça kurar. Bu durumda yetkin birinin bu düşüncelerin anlamsız olduğunu kişiye anlatması gerekir.

İlk bahsettiğim insan tipinin dertleri somut, ikinci tipin dertleri hezeyanlardan oluşuyor. Bunlar beslenmemeli.

Siz uzaktasınız, bu kişi muhtemelen etrafındaki insanlar beklentilerini karşılayamadığı alamadığı için size ulaşmış son çare. Çünkü bir yere akıtması gerek bunları.

Paranoya yaşayan insanları uzun uzadıya dinlemek hem size hem bu kişilere zarar veriyor. Arkadaşınızın yardım alması gerekli. Sizinle kurduğu iletişim de çok sağlıklı bir durum değil onun için.

Elbette ki yalnız kalmamalı, ancak sizin uzaktan yapacağınız bir şey yok ki zaten. Sadece onu bir uzmana yönlendirebilirsiniz. İlla ki paranoyaya vurgu yapmanıza gerek yok. Çok stresli bir dönemde olduğunu, bu ağırlığı kaldırmak için bir uzmandan yardım almasını falan önerebilirsiniz.
  • akhenaten  (28.04.22 11:16:22) 
Bi benzeri benim başıma geldi. Bir kere çalıştığım biri bana garip garip mesajlar atıyordu. Zihnime giriyolar, ajanlar geliyo evimi izliyolar vs. Bi arkadaşım vasıtasıyla çalıştığımız için ona söyledim o da çocuğun ailesine söyledi. Ailesi Bodrum'dan geldi falan ama kabullenemedikleri için ve çocuk "çok zeki" olduğu için tedavi etmediler çocuk aynı şekilde devam. Ama eğer siz ulaşabiliyorsanız en azından ailesine bilgi verin bence.


  • matilda  (28.04.22 13:28:30) 
Ailesinden birine ulaş


  • baba553  (28.04.22 17:34:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.