[]

Özel sağlık sigortası iyi hastaneler

》》》 Sirket tarafından yaptırılan özel sağlık sigortamız var. Yüzde 80'ini karsiliyormus sigorta masrafların. Geçen bir tip merkezine gittim anlaşmalı, biraz lüks bir semtte. Doktor da iyiydi. Yalnız kan testi ve MR istedi. Kan testi için 3000 TL fatura çıkarıldı, kalsiyum,magnezyum vs ölçümü de var içinde. Ama yine de ben faturanın çok olduğunu düşündüm. Yüzde 80i sigorta tarafından ödense bile kalan kısım çok olacaktı. MR sormadım,iptal ettim

Burdan şunu mu anlamaliyim:Sigortama bakıyorum, A network bir çok iyi hastane de geciyor(Acibadem,Liv,Florence) burda doktora gidip muayene olup ilacımı yazdığı noktada sadece bir problem yok. Muayene ücretinin yüzde 20sini verip cikicam.
Fakat iş tetkik aşamasına geldiğinde sıkıntı. Tıp merkezinde böyleyse diğer premium hastanelerde kaç TL isterler bu teste kimbilir.


Sirket yüzde yüzünü sigortanın karşıladığı bir paket alsaydı daha iyi olacaktı heralde.

Doktorun tetkik isteyebilecegini düşündüğüm konularda daha makul fiyat sunan hastaneleri tercih mi etmeliyim bundan sonra?

 
testleri disarda da yaptirabiliyorsun genelde. istedigin doktora gidip, ardindan testleri daha uygun bi yerde yaptirabilirsin.

bu kan seyleri pahali seyler normalde :) ekimde normal kan testine 300-400 lira vermistim sanirim kotu bi ozel hastanede, duz kan testi. devlette para almadiklari icin ucuz diye dusunuyoruz.
  • fakyoras  (27.04.22 23:51:22 ~ 23:51:46) 
benim etrafımda insanlar da testleri daha uygun yerlerde yaptırıp doktora götürüyorlar.

bir de bazı özel sigortaların senede bir ücretsiz check up hakkı oluyor. ben ilk kez hakkımı bu sene kullandım, kan testi, mamografi, üst batın ultrason, akciğer filmi vs dahildi ve tamamen ücretsizdi. o haklarınıza da bir bakın derim.
  • hypathia  (28.04.22 00:00:19) 
Hocam bazı özel hastaneler de koparabilirse para koparma peşinde. Yani tam senin olay olmasa da ben yine de anlatayom. Aklımda ol. Çünkü ben dünyaları harcadım resmen dolandırılarak.

Bir arkadaşımla aynı iş yerindeyiz. Biz de iş yerinin özel sağlık sigortasından faydalanıyoruz.

Ben zamanında bir özel hastaneye gittim. Bişe çekmeleri gerekti tomografi mi nedir adını hep karıştırırım. Neyse. Ban dediler ki sigortanoz bunı kapsamıyor 400 tl ücreti var. Ta kaç sene önce 400 tl çok iyi para. Verdim mmecbur vs.

Arkadaşıma anlattım mevzuyu. Öyle şey mi olur ben de daha yeni şunu bunu çektirdim 1 kuruş ödemedim dedi. Bizde de %70 ini kapsıyor. Dedim %30 unu da mı ödemedin. Hayır dedi.

Bikaç hafta sonra, benim gittiğim özel hastanenin başka bir şubesine gittik beraber. Ben yine bişe çektirecektim. Başımı bir makineye sokup çekilen şeyden.

Birebir aynı şey oldu. Sigortanınz karşılamıyor bunu dediler. Biz de bu sefer karşı çıktık. Arkadaşım kendindem de örnek verdi vs, kabul etmedik ücret ödemeyi ve sigortanın karşıladığını söyledi arkadaşım.

O bankodaki görevli kızlar 5-10 dk bişeler yaptılar bir yerleri vs aradılar derken fiskos derken, aa o da ne ücretsiz hallettiler benim işi.

Sigorta firmasının ve hastanenin adını yazmadım, muhtemelen tahmin etmişsinizdir.

Aynı şeyi ameliyat durumumda da yaşadık bu arada. Sigortanın kapsamıyor diyip 17 bin tl para isteyen hastane bi anda 2-3 bine işi halleder olmuştu.

O sebeple, sizle aynı sigortalı olan tanodıklarınızdan fln bi teyit edip öğrenmekte de fayda var.
  • sorularimicinfeykhesap  (28.04.22 00:37:42) 
Sağlık alanında yöneticiyim.

Aklınızda bulunsun özel hastanelerde bir lira dahi verecek olsanız muhakkak ayrıntılı fatura isteyin. Ayrıntılı fatura istiyorum dedikten sonra emin olun ilgili personel şuan fatura kesemiyoruz, fiş vereyim şunu yapayım vs diyecek ya da size özel bir indirim yapalım diyerek fiyatı aşağıya indirecektir. Ama sonuç her ne olursa olsun size bildirilen ücretin çok makûl olduğunu dahi düşünseniz ayrıntılı fatura isteyin.

Neden ayrıntılı fatura isteyin diyorum? Çünkü o ayrıntılı faturada hangi isteme/tetkike/harcanan sarf malzemelerin birim fiyatı yazılı olmak zorunda. Tabii bu birim fiyatlarının da Sağlık Bakanlığınca belirlenen ücret tablosu var. Özel hastaneler genellikle koparabildiğimden şeklinde çalışırlar ve birçok hasta/hasta yakını bu uygulamadan habersiz oldukları için şikayet vs bilmez. Oysa ayrıntılı fatura isteyip, ayrıntılı faturayla beraber il sağlık müdürlüğüne ilgili özel hastaneyi şikayet ettiğiniz an bakanlık incelemesi sonrası çok muhtemeldir ki ceza yiyecektir o özel hastane.

Bu arada bu dediklerim küçük ya da orta ölçekli özel hastaneler olarak düşünmeyin, her yerde reklam yapıp şöyle büyük hastaneyiz, böyle teknolojilerimiz var diyen o çok "büyük" hastaneler de aynı çakallığı yapıyor.


Sorunuzla çok alâkasız olacak ama olur da birileri okursa diye yazıyorum bunları. Aslına bakarsanız gidilecek özel hastane ne kadar büyük ve iyi olursa olsun devlet hastaneleri birçok alanda ülkedeki özel hastanelerden her anlamda daha üstün. Meseleyi sadece maddi boyut olarak düşünmeyin, doktorların, sağlık çalışanlarının, hastane personellerinin insanları müşteri olarak değil şifa bekleyen hasta olarak gördüğü yerde elbette ki daha iyi tedavi alırsınız.
  • skzr  (28.04.22 01:50:15) 
fiyatları sigortayı dikkate alarak mı verdiler? bildiğim kadarıyla özel sigortalar provizyon alırken tabipler birliği listesini girmek zorundalar. (sigorta şirketleri ile bu şekilde anlaştıklarını tahmin ediyorum. zorunlu mu bilmiyorum.)

yani sana kapıdan sorduğunda, kan testi için fiyatımız 500 TL diyebilirler ama provizyon alırken değer olarak, atıyorum 365,89 TL gibi ttb fiyatı neyse onu girerler. sen de onun yüzde 20'sini ödersin.
  • hububrad  (28.04.22 13:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.