[]

Kiracı sorunu

Merhabalar. Bir sorum olacak.
İstanbuldaki evimizi 24.03.2022 tarihinde kiraya verdik. Her ayın 25’i kira günü olarak anlaştık. Fakat kiracı bu ayın kirasını vermiyor. Ben nisan ayının kirasını peşin verdim mayısta kira vereceğim diyor. Bize peşin verilen bir kira yok. Evi tutarken mart ayının kirası ve depozito verildi. Telefonlarımız hiç bir şekilde açılmıyor. Ben de şehir dışında yaşıyorum. Evimizi boşaltmalarını söyledik fakat umursayan yok. Bu durumda ne yapmam gerekir? Cevaplarınızı bekliyorum.



 
İlk aldığınız kira 24 mart -24 nisan tarihini kapsayan nisan kirası, kiracı nisanı verdim demekte haklı fakat, 25 nisanda mayıs kirasını ödemeliydi. Önce öde sonra otur sistemini anlatmalısınız kendisine


  • delikedidilimiyedi  (27.04.22 20:38:11) 
Kiracınız olan zat önce otur sonra oturdupunun parasıını ver gibi bişey düşünüyor olabilir diyeceğim ama yine de saçma.

Adama, ilk verdiği paranın, ilk aylık kirasının peşin bedeli olduğunu anlatmaya çalışın.

Geçmiş olsun.
  • sorularimicinfeykhesap  (27.04.22 21:31:24) 
Hocam adam telefonu acmiyor diyorsun bildigin dolandiriciya denk gelmissin gibi duruyor.

ihtar cek islemlere basla.
  • divit  (27.04.22 22:44:10) 
hemen ihtar çekin. 2 haklı ihtarda dava hakkınız oluyor


  • nuisance  (27.04.22 23:41:49) 
Mayıs'ta vereceğim derken, 25 Mayıs'ı mı kastediyor yoksa 1 Mayıs vs. mi? Sonuç olarak 25 Nisan - 25 Mayıs arasında kalacağı dönemi 25 Nisan'da(+/- birkaç gün) ödemeliydi tabii.

Bu ayın kirasını ödemediğini düşünmek, evden çık demek için de fazla heyecanlı geldiniz bana. 2 gün olmuş ödemeyeli.
  • nhk ni youkosu  (27.04.22 23:46:11 ~ 23:47:06) 
Normal şartlarda Mayıs ayı kirasını 25 Mayıs’ta ödeyecekse, Nisan kirasını da 25 Nisan’da ödemesi gerekirdi ancak anladığım kadarıyla Nisan kirasını evi tuttuğunda ödediğini düşünüyor. Mart ayının kirasını evi tutarken verdi demişsiniz, kastettiğiniz 8 günlük kira mı (24 Mart-1 Nisan arası) yoksa 1 aylık kira mı?


  • efx  (28.04.22 00:01:13) 
Merhaba geç kira gönderen kiracıdan muzdariptim ben de. Adam istememe rağmen kirayı yok o yok bu diye göndermiyordu. Muhattap olmaktan yoruldum ve şunu yaptım:

-avukatla anlaşın, “tahliye talepli icra” başlatın. Bir ay içinde ödemezse tahliye hakkını doğuyor ve tahliye edebiliyorsunuz ama mahkemeye gider tabii. Tahliye talepli icra başlatın ve adama gönderin bunu bunu yaptım diye. Eğer göndermezse mahkemeye vereceğinizi, mahkemeyi kaybedeceğini ve hem avukat parası, hem mahkeme masrafları hem de kiraları alabileceğiniz anlatın.

Gerisini seyredin. Böyle adamlarla uğraşmayın hiç.

Benim kiracım bu ay ben söylemeden kirayı göndermiş? Neden? Göndermeseydi kendisini tahliye edecektim :)))

Kısada bi avukata başvurun, hatta çıksa size kâr benceC sonra başka sorunlarla uğraşmayın.
  • damba  (28.04.22 00:29:02) 
24 martta tutmuşsa mart ayının kirasını değil nisan kirası vermiş. sizin ifade edişiniz de hatalı. 24mart-24nisan aralığındaki kirayı ilk eve girdiğinde ödemiş. An itibariyle 24nisan-24mayıs aralığını ödemesi gerekir. bu da mayıs kirası oluyor


  • elestirman  (28.04.22 10:30:02) 
başka şehirdeyseniz illa biri olmalı başında ya gidin konuşun yada birini gönderin bazısı uzakta olunmasına güveniyor


  • babafingo  (28.04.22 10:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.