[]

ABD'den gelecek para masraf ve masak sorusu

Kuzenim (soyismimiz aynı) bir miktar dolar yollayacak. Bu para kuzenden bana hibe olacağı için olası tüm masrafları gelen paradan kesilsin istiyorum. En az masrafla bu transferi nasıl halledebiliriz? Kripto olayına kuzen uzak olduğu için o seçeneği baştan eleyelim lütfen. Bir diğer mesele ise masak ve vergi dairesi hayrola hemşerim diye hesap sorar mı? Tek seferlik transfer olacak yani süreklilik arz etmeyecek. Şimdiden teşekkürler.




 
masak tek sefer olduğu için bir şey sormaz. sorarsa da söylersiniz böyle böyle diye açıklanamayacak bir şey değil. etrafımdakiler western union kullanıyor bu tip işler için ama detaylı hakim değilim.


  • syozkn  (27.04.22 00:49:15) 
@syozkn peki Western kanalından gerçekleşirse ödemeyi burada direkt dolar olarak alabiliyor muyum, yoksa buradaki Western acenteleri kendi kuruna göre tl'ye çevirip öyle mi ödeme yapıyor? Çünkü dolar>tl>dolar yapmak kur marjlarından dolayı beni zarara sokacaktır.


  • skzr  (27.04.22 00:52:29) 
gecen sene bir arkadasa yurtdisindan parca parca toplam $15000 civari para yolladim, kimse elemani arayip sormadi.

mebla onemli, 3-5 bin dolar icin kimse ugrasmaz. ama tek seferde elinize $500k gececek ise ne olur bilmem.

masraf olarak her yollamada $50-60 kayip oluyor, wire masrafi. Hesabiniz tl ise hesaba tl olarak gecer, banka otomatik cevirir. Cevrilmesin diyorsaniz dolar hesabi acmaniz lazim diye biliyorum.
  • cooperr  (27.04.22 01:28:58 ~ 01:30:34) 
@cooperr hocam miktar olarak sizin yolladığınız miktarın bir tık fazlası olacak. O hâlde en iyisi dolar hesabı açıp oraya transfer ettirmek.


  • skzr  (27.04.22 01:41:46) 
Online servisler ile yollayabilir. WorldRemit ya da Remitly ile yollarsa dolar olarak anlaşmalı banka ya da PTT'lerden dolar olarak elden alabilirsiniz, yollama masrafı ondan kesilir. 30 dolarlık hediye yollayabilirim. İlk transferler zaten ücretsiz oluyor.


  • kaset  (27.04.22 16:13:51) 
iş bankasına direkt dolar hesabına western union ile alabilirsiniz. daha önce yaptım. karşı taraf ister online göndersin ister wu şubelerinden göndersin fark etmiyor. diğer bankaları bilemiyorum.


  • mr.goodcat  (27.04.22 18:02:06) 
Wise. Dolar gönderir dolar alırsın. En az masrafla. Wise.


  • hepbiarayisicinde  (28.04.22 02:14:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.