[]

Cam balkon alternatifi...

Dostlar selam, geçen sene cam balkon yaptıracaktım. Cam krizi, pandemi, kapalı fabrikalar vs derken yaptıramadım. Şimdide araba parası tutuyor. Uzunca bir balkon. Bu balkonu başka nasıl kapatabiliriz hesaplısından? Haydi iç mimarlar, mühendisler, müteahhitler... Tüm fikri olanlar. Kapatalım şu balkonu bi :)




 
kısa vadeli olarak şu an en uygunu: perde çekmek.


  • Erva  (26.04.22 23:04:23) 
Valla hocam bu çağrı mimar mühendislerden çok bilim insanlarına yapılmalı bence. Derdimiz ışık alan bir iç mekan oluşturmaksa camın alternatifi henüz bulunmadı, palyatif çözümler üretilebilir tabi, perde gibi.


  • temasettin  (26.04.22 23:18:18) 
nasıl bi alandan bahsettiğini bilmiyorum ama amacın ucuza kapatmaksa şeffaf branda ile olur herhalde


  • Golgi  (27.04.22 10:51:55) 
aynı dertten muzdarip biri olarak takipteyim. sadece buzdolabı ile aylık 140 tl gelen elektrik faturası gelen eve, 50 derece izmir sıcağında 12:00-19:00 arası sürekli güneş düştüğünde klima çalışınca gelecek faturayı düşünmekten şimiden uykularım kaçıyor.

sizin cam balkon motivasyonunuz nedir, ona göre beyin fırtınası yapalım. bizimki ilk etapta güneşi kessin. o yüzden çadır ya da branda kumaşından perde yaptıralım diye düşünüyoruz ama karanlık da olmasın istiyoruz. açık renk tercih ederek bu sorunu çözebiliriz sanırım.
toz ve gürültü ikinci sorun ama şimdilik onları görmezden geleceğiz ne yazık ki.
  • halanne  (27.04.22 10:59:57) 
şu an yeni taşındığımız eve yaptırmayı düşünüyoruz hiç fiyat almadık açıkçası korktum =)

anladığım kadarıyla hem estetik olsun hem güneşten korusun diyorsunuz o zaman en oluru sanırım panjur ya da pimapen(sanırım kesme camdan çok daha uygun olur)
  • windymimas  (27.04.22 11:30:14) 
aaaa aklıma gelmişken, apartmanınızın bu konuda bir kararı var mı kontrol edin. yani bazı binalar, siteler dış görünüş bozulmasın diye standart bir model belirleyip bunu zorunlu tutabiliyor, kafanıza göre şekil şukul yapamıyorsunuz.


  • halanne  (27.04.22 13:02:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.