[]

Dikkat çekecek şekilde kalın giyinmek

İyi akşamlar,

Şimdi masumlar apartmanındaki anıl karakterinin güzel havada mont giydiğini görünce aklıma geldi. Böyle bir şey var ama ne ile ilgili bilmiyorum. Bazen dışarıda da görüyorum böyle. Şu mevsim geçişlerinde benim de dengesiz giyindiğim oluyor ama bunu bi ihtiyaç veya alışkanlık haline getirenlerin hangi psikolojiyle böyle yaptıklarını merak ediyorum.

Bunun bir dayanağı, açıklaması olabilir mi?

 
Kansızlık varsa üşüme olabilir.


  • dissendium  (26.04.22 22:28:33) 
Tarz meselesi de olabiliyor. Bugün 26 derece sıcakta şort üstüne sweatshirt ve bere takmış bir kız gördüm mesela.


  • orient blue  (26.04.22 23:12:54) 
Kişiden kişiye değişen bir çok açıklaması olabilir.
Gördüğüm bir örnek olarak, sıcakta kısa kollu montla gezen biri vardı bulunduğum yerde. Şahsın kilolarından dolayı da montun tamamen içi dolmuş haldeydi. Giyim sebebi olarak belki yokluk , belki de kendisine böyle yakıştırıyor da olabilirdi.

Başka sebeplerden biri olarakta, yıllardır sahip olunamayan bir şeyi zamansız ve ani olarak elde etmenin getirdiği (çevreye hava atma amaçlı) ayarsız türden bir mutlulukta bunlardan biri olabilir.
Talih kuşu filmindeki, sahilde kürküyle koşan kadın sahnesi bunu çok net açıklar.
  • Erva  (26.04.22 23:22:26) 
ilginç bir durum ama yalnızlık

www.psychologicalscience.org

PS. diziyi izlemedim karakter hakkında bilgim yok.
  • elvan abeyiylegezse  (27.04.22 00:08:13) 
Ben de genelde kalın giyinirim çünkü çok üşüyorum. Bir de bazen evden montu giymiş çıkıyorum, sonra hava açıyor ama montu taşımaya üşendiğim için giymeye devam ediyorum. Üşengeçlik yani. Çok derin anlamları olduğunu sanmıyorum.


  • peki madem  (27.04.22 14:47:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.