[]

Kısa zamanda İngilizce seviye yükseltme

Böyle aç gözlü bir giriş yapmak istemezdim ama durumu net açıklaması açısından gerekli gördüm.

2 aydır haftada 1 İngilizce ders alıyorum fakat pek ilerleme kaydettiğimi düşünmüyorum. Açıkçası bunu test edecek ortamım da olmuyor.
2 işte birden çalışıyorum ve bireysel olarak kapanıp İngilizceyi ders gibi çalışabileceğim bir vakit de yaratamıyorum sık sık.
Bir yandan çok çekingenim konuşma konusunda, yanlış konuşucam diye tamamen elime yüzüme bulaştırıyorum bazen. Hocalardan övgü ve destek alsam da kendime güvenim asla yok bu konuda.

Yurt dışına gitmek ve yaptığım işleri orada İngilizceyi kullanarak yapabilecek seviyeye gelmek istiyorum.

Yaşım da ilerliyor bi yandan, uzun süreçlere yayacak vaktim de kalmadığını düşünüyorum.

Upper Intermediate seviyesindeyim. Sanırım "Upper Intermediate Forever" olarak da kalacağım.

Ne yapabilirim? Tavsiyelerinize açığım.

 
Ana dili İngilizce olmayan ülkelerde intermediate seviyede konuşuyorsan ve yazıyorsan yeterli oluyor. İnsanları duysan herkes zaten kafa göz giriyor konuşmaya. En azından IT ve otomative sektöründe bu şekilde.

Upper yeterli bir seviye yani eğer konuşma konusunda da bu şekildeyseniz. Kapanıp ingilizceyi ders gibi çalışmanız lazım eğer seviye atlamak istiyorsanız. Ve okuduğunuz tüm haberler, dinlediğiniz tüm podcastler, izlediğiniz tüm yayınlar ve internetteki tüm araştırmalarınız ingilizce olursa daha kolay ve hızlı gelişirsiniz.

Ama onun dışında haftada bir speaking dersi ile gelişiminiz çok yavaş olur. Eğer gerçekten upper olan seviyenizi bir üste taşımak istiyorsanız grammer dahil tüm konuları da ders gibi çalışmanız gerekir. Ama avruada çalışmak için ihtiyacınız yok dediğim gibi.

Bir de kendi iş alanınızda podcast dinlemek, makale okumak, kelimeleri öğrenmek, bu kelimeleri kullanarak mülakata hazırlanıyor gibi kendini anlatma pratikleri yapmak sizi bu açıdan baya geliştirir. Ama her gün az çok yapmaya çalışın.
  • zimbirik  (26.04.22 14:01:14) 
Her gün kısa da olsa metin yazmaya çalışın. Belki yarım saatinizi buna ayırabilirsiniz. Ozel ders aldığınız hocanızla planlayabilirsiniz.

Dilin kullanımıyla ilgili, konuşma ve dinleme; ayni dili bir şekilde anlama kısmı beynimizin bir yeriyse, konuşma ve yazma başka bir yeri. Bu bakımdan dili kullanarak kendinizi ifade etme pratiğine ihtiyacınız olacak.

Her gün konuşma pratiği yapamayacağınıza göre, bunu yazarak tamamlayabilirsiniz. Yazdığınız metinlerin üstünden hocanızla geçebilirsiniz. Ya da belki bir arkadaşınız yardımcı olur.

HelloTalk benzeri uygulamalardan konuşma pratiği yapacak insanlar bulabilirsiniz.

İşe gidip gelirken sevdiğiniz ilgi duyduğunuz bir konuda podcast dinleyerek dinleme yetilerinizi de geliştirebilirsiniz. Günde 10 dakika da olsa Anki kullanarak Vocabulary çalışabilirsiniz.

Dil maruz kalınarak öğrenilen/yerleşen bir şey. Bu sebeple elinizden geldiğince farklı formlarda, hayat akışınıza uygun şekilde bunu sağlamanız gerekiyor.
  • kaptankedi  (26.04.22 14:22:41) 
Cambly bu ara yüzde 60 indirim veriyor. Kod için Nisan Hakan’a bakabilrsin. Yabancı hocayla konuşma işe yarayabilir


  • kaset  (26.04.22 14:46:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.