[]

Twitter

44 milyar çok büyük para değil mi? Elon musk istese kendisi bi sosyal medya platformu kuramaz mıydı? Bu kuracağı yeri insanlara kullandırtabilecek kadar ünlü ve popüler değil mi bu adam?




 
çok para mı bilmem de kimse twitter'ı bırakıp onun yaratacağı platforma falan geçmez.


  • bohr atom modeli  (26.04.22 10:27:46) 
Abi Twitter gibi başka platform var mı şu an? Yok. Yani dediğin gibi platform kurunca herkes oraya akacak diye bir durum yok öyle olsa her popüler insan zaten açardı belki de açılmıştır batmıştır bilemiyoruz; orijinal olan her zaman tektir. En son Trump açacam diyordu ne oldu bilmiyorum.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.04.22 10:33:46) 
Elon Musk'a paranın bir kısmını trump vermiş olamaz mı?


  • liberal  (26.04.22 10:35:15) 
Normalde çok büyük ve gereksiz para böyle bir satın alma için. Bu tutarın temelde kendisine ait olduğunu da sanmıyorum.

diğer yandan geçmişte bir kaç tweetle kripto piyasasında bazı önemli hareketlere sebep oldu.
Baktı ki etkili bir araç almak daha mantıklı.
Düşünüldüğünde hazır bot ve tanınmış kişilerin hesapları sayesinde yeni algılar oluşturarak bu kâr edinme işini daha da körükleyebilir.

Nedense son iki senede devlet temsilcileri veya siyasi liderlerinden başka sadece zenginliğiyle öne çıkan isimlerin yaptıkları daha çok konuşulmaya başlandı.

Sanal dünyada buna benzer bazı el değiştirmeler olsa da çekincem daha çok gıda konusunda. Malum bir pahalılık var dünyada. Ucuzluk yönünden önemli toplum arasında iyice yer edinmiş zincir marketlerin "dışarıdan" satın alınması ile işler insanlar için çok daha karmaşık ve problemli bir hal alabilir.

Yine topraktan üretim için girdi maliyetleri çok arttı. Bu da üreticiyi zor durumda bırakıyor. Hazır satın almaya yönelme söz konusu olduğunda da marketler öne çıkıyor..
  • Erva  (26.04.22 11:00:13) 
her üye olana 50 dolar versen bile twitter gibi bi kitle yaratamazsın.


  • jelly bear  (26.04.22 11:03:51) 
Vali,kaymakam bile resmi duyurusunu buradan yapiyor artik.
Egm falan takip baslatiyor.

Gecmis satislara bakarsak 44 az bile.

Adam herhangi bir belediyenin hesabini kapatsa su anki baskan bir daha secilemez.
Herhangi bir ulkede hukumet degistirecek gucu var.
Trump'i piyasadan sildiler hesabini kapatarak.

Arkada devlet destegi vardir normal adama satilmaz boyle bir sey. Parasiyla bile alamazsin.
  • divit  (26.04.22 11:38:31) 
yıllık resmi reklam geliri 4 milyar amortisman 11 yıl gibi oluyor.

onun haricinde gayri resmi politik ve borsa manüplasyon gelirleri mevcutsa değer bir yatırım.
  • alp9900  (26.04.22 12:31:39) 
Elon Musk'ın öyle bir gücü yok, kimsenin yok.

Dikkat ederseniz sosyal medya platformlarının hepsi organik yapılar. Kimse Twitter'a, Facebook'a ya da Instagram'a bir önderin, patronun, öne çıkan bir ismin çağrısıyla vesaire toplanmadı. Dijital toplumdaki bir ihtiyacı karşılıyordu ve bu karşılık bulunca insanlar süreçsel olarak buralarda birikti.

Dahası bu mecralar organik yapısından ötürü yalnızca bir ürün olmanın ötesine geçti, hepsinin kendi kültürü var. Aynı dijital ülke gibi bunlar. Bir ekosistemin dinamiklerinin hepsini bir sosyal medya platforumuna da uygulayabilirsiniz.

Elon Musk yeni bir platform kursa ve insanları buraya toplasa dahi bu twitter, facebook ya da instagram olmaz, yeni bir şey olur. Ama Musk yeni bir şey istemiyor, Twitter'ı istiyordu.
  • akhenaten  (26.04.22 13:56:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.