[]

mutfak taşıma

yeni bir eve taşınma sürecindeyiz. mutfak önceki ev sahibi tarafından yenilenmiş her şey sıfır ama maalesef çok yanlış şekilde yapılmış, mutfağın yeri de bana göre hatalı olmuş. şimdi mutfağı geniş başka bir yere taşımak istiyorum ancak kafam takıldı bu yeni dolapları (mdf malzeme sanırım) olduğu gibi başka yere taşıyabilir miyiz( tezgah ve lavabo önemli değil)? doğalgaz ve su tesisatı taşıtmak da çok zor mudur?

baya masraf olacak gibi o yüzden eve de tam yerleşmeden böyle büyük bir projeye başlamak istemiyorum. hani kullanayım bir süre iyice karar vereyim diyorum o yüzden görüşlerinizi merak ettim.

Teşekkürler.

 
Doğalgaz tesisatı değişeceği zaman yeni proje çiziliyor ve onay gerekiyor. Bunun işçilik haricinde evrak işleri ücreti de oluyor. 2020 gibi 1250 TL vermiştim. Belediyeye mi doğalgaz şirketine mi tam hatırlamıyorum. Doğalgaz neyse borular dışardan yürür de su tesisatı için duvar kırma, moloz dökme taşıma işleri biraz can sıkabilir. Yapılmaz değil ama para ister bu işler. Hele bizim iş ahlakı sıfır usta takımıyla.


  • rosencruz  (25.04.22 16:21:23) 
Bu hikayede en kolayı mutfak dolaplarını söküp taşımak, diğer işler tesisat vs büyük külfet.


  • John Bloor  (25.04.22 16:50:53) 
ocağa giden doğalgaz borusu bile projeye dahil ama onu uzatırsın kaçak
su tesisatı için fayans kırmak gerekir tezgah altı kalıyorsa dışardan da olabilir

dolaplar sökülür iyi bir marangozla, çıktığı yere boya lazım
  • mantık  (25.04.22 17:47:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.