[]

internette daha üretici olmak

arkadaşlar internette hep okuyorum. içerik üretmiyorum. sadece sorum olursa yazışma yapıyorum sitelerde. okuduğumuz şeyleri elbette biri üretiyor veya yazıyor.
ben insanların okuyacağı şeyleri yazabilir miyim?
yaş 27, kütüphanemde 600den fazla kitap var ve okudum tamamına yakınını.
(bana 10 sayfa birşey makale vs yaz deseniz 10 cümle çıkaramam gibi hissediyorum)

Edit: Cevaplar için hepinize çok teşekkür ederim. Biraz aydınlandım sorumla alakalı.
Tekrar sağolun

 
belki yazmak senin olayın değil ama konuşarak çok daha rahat ve akıcı olacaksın.

kitap incelemelerini video şeklinde yayınlayabilirsin mesela. hiç bişeye de ihtiyacın yok ekstradan.

belki bunu video değil sadece sesli olarak yapmak istersin, onun ismini çıkartamadım şu an :)=
  • killerbee  (25.04.22 14:29:17) 
İnternette artık içerik okuyan sayısı az. İnsanlar ya izliyor, ya da dinliyor.
Bu formatlara yönelmek daha iyi olur.

  • anten  (25.04.22 17:50:14) 
yapabilirsin tabii ki, sevdiğin bir konu hakkında yazabilirsin, ben senin yaşlardayken falan mesleğimle ilgili blog yazıyordum okuyorlardı.


  • selam  (25.04.22 18:24:38) 
"insanların okuyacağı şeyler yazmak" dediğin işin 2 boyutu var:

1- insanların okuyacağı konular bulmak
2- doğru düzgün cümleler kurabilmek, akıcı yazmak vs.

İkisi birbirinden farklı konular. Çok okuyor olmak illa ki çok iyi yazabileceğiniz anlamına gelmiyor, iyi yazmak için çok yazmak lazım.

Yazı yazmanın video veya podcast yapmaya göre daha efektif, keyifli ve faydalı bir aktivite olduğunu düşünüyorum, ama tabi ki ulaşacağı kişi sayısı daha az olur. Tek derdin para değilse hala geçerli bir model tabi ki.

Neyin okunacağını da denemeden bilemezsin. Ben arkadaşlara oyun önerisi veriyordum, sonra biri dedi ki "bunu blog'a çevir". Hiçbir yazma tecrübesi olmayan biri olarak bi blog açtım, 1 senede 10.000'den fazla okurum oldu. Sonradan kapattım blogu ama "5-10 kişi okur" dediğim şey yürüdü gitti hiç beklemediğim bi şekilde.
  • plutongezegendegilmi  (25.04.22 18:30:55) 
"(bana 10 sayfa birşey makale vs yaz deseniz 10 cümle çıkaramam gibi hissediyorum)"

hissetmelik bir durum yok. ac bir blog (bedava) ve pratik yapmaya basla. istersen youtube videosu da cekebilirsin, netiecede onun da scriptini yazmak bir yazma eylemi, kamerayi acip dogacalama yapmayacaksin.

para kazanmak gibi bir kaygin olmadigi surece bol bol yapabilirsin istedigin her formatta.
  • hot potato  (25.04.22 18:31:43) 
Doğruluğundan emin olduğun bilgiler ile yararlı konular varsa olabilir.
Buna karar verdikten sonra iki şey var karşımıza çıkan. çeşitli konulardan, kendi tecrübelerimizden karma bir bir paylaşım serisi mi? yoksa yoksa belli bir konu/alan üstünden paylaşımlar mı yapmak gerekir?
Doğrusu ben de uzman değilim ama hobi olarak tweeter'da tarih konulu, özellikle yabancıların bizlere bakış açıları, onların kaynaklarından çeşitli alıntılar alıntılar bizdeki tarihi meseleleri nasıl değerlendirdiklerini yine bizdeki kaynaklarla karşılaştırmalı olarak kısa açıklamalı paylaşımlar yapmayı düşünüyorum. Yabancı dil önemli aslında ama bende de yetersiz olduğundan çeşitli çeviriler bu açığı kısmen kapatacaktır.

Makale ise biraz daha parçaları tutarlı ve uzun olarak bir araya getirme çabası ki tanınmış biri olmadıktan sonra insanların bunu okumaya hem vakti, (çoğunlukla da) isteği yok gibi.
  • Erva  (25.04.22 18:54:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.