[]

Duş başlığından elektrik gelmesi

Öncelikle merhabalar. Ailecek çok büyük sıkıntı içerisindeyiz çok acil yardım.

Arkadaşlar sıkıntı şu ki, duşa girip suyu açtıktan 4-5 dakika sonra duş başlığının borusunda ve bataryada insanın elini ısıran bir elektrik kaçağı söz konusu. Tam 2 aydır bu dertten muzdaribiz. Evde suyu ısıtmak için termosifon kullanıyoruz ve kaçak akım rölesi de gayet düzgün bir şekilde çalışıyor. Kaç tane elektrik ustası geldi ama problemi çözemedi. Röle atmıyor. Işıklandırmalar hariç, termosifon dahil tüm şartelleri kapatıp denedik yine de elektrik var. Bir fikri olan var mıdır?


 
muhtemelen bir nötr kopmasi durumu söz konusu. bunun üzerinden bir arastirin.


  • helenart  (25.04.22 14:16:31 ~ 15:46:09) 
Bütün sigortaları kapattığınız halde, kaçak akım rölesi de atmadığına göre gelen elektrik sizin hattan değil. Yan komşu olabilir, ya da bina girişinde bir problem olabilir.

Su tesisatı eski demir boru di mi?
  • John Bloor  (25.04.22 14:50:13) 
Alt kat tavanında kaçak olabilir


  • gofret  (25.04.22 15:32:11) 
Eger bir apartmanda yaşıyorsanız. Evinizin tüm sigortalarını indirin. Hala duş başlıgında elektrik varsa komşularınızdan biri topraklama yapmak amacıyla evindeki nötrü tesisata baglamış anlamına geliyor


  • limonlu eksi  (25.04.22 18:13:56) 
Yan komsunun prizi yanip topraga yapismistir, sizin de topraga su borusu baglidir.

Toprak kaziginin yanindan su borusu geciyordur topraga kacak vardir, kacak akim rolesi bozuktur, belki evde hic toprak yok, belki notr kopmustur vs..

Bunu bulamayan elektrikci meslegi biraksin. En fazla 1 gun surer, arayip bulmasi lazim.

Tesisat cok eski ve les gibiyse belki girismek istemiyordur.
Sorunu bulsa 200 tl alir, onla ugrasmak yerine 5 eve gider 1k alir.

Benzeri benim arkadasimda var gidip bakmiyorum.
Dokunsam elimde kalacak cunku
  • divit  (25.04.22 22:31:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.