[]

Panik atak? Anksiyete krizi?

Bugün eşimle dışarı çıktık, arkadaşlarımızla çok güzel bir gün geçirdik. Akşam eve geldik, dinlenmeye geçtik.

Ne kadar güzel bir gün geçirdiğimizden bahsederken tez konusunu açtım, ikimiz de bu dönem yüksek lisans tezi yazıyoruz ve Haziran'a kadar bitirmemiz gerekiyor. Son günlerde çok boşladık, biraz daha hızlansak iyi olur dedim güzel bir şekilde.

Saniyeler sonra arkasını döndü, suratı çok kötü oldu. Su içmeye gittim salona, birkaç dakika sonra beni çağırdı çok kötüyüm diyerek.

Sonrasında kendini kaybetti. Nefes alamıyorum, kalbimin attığını hissetmiyorum, kulaklarım yanıyor, aşırı derecede ağrıyor dedi, yatakta iki büklüm oldu, dediklerimi hiç anlamaz bir şekilde "her şey çok güzeldi neden bozdun" diye sayıkladı ağlayan bir ses tonuyla.

Ne yapacağımı şaşırdım, resmen kıpkırmızı oldu ve kriz geçirdi. Plasebo etkisi olur diye "sana şimdi bir aspirin vereceğim ve çok iyi gelecek" dedim, kabul etti. Ama hareket edemedi, zor dik durmasını sağladım.

Kulaklarım yanıyor diye sayıklarken aklıma babamın yaptığı telkin/terapi/meditasyon ne deniyorsa onlar aklıma geldi. İki elimi kulağına koydum, bir şifa enerjisi olarak mavi ışık şekilde top hayal et, giderek büyüdüğünü ve ellerimden beynine girdiğini düşün diyerek çocukluğundan bu yana yaşadığı güzel anıları hatırlamasını sağladım, o ışığın tek tek organlarını dolaşıp kendisini şifayla doldurduğunu anlattım ve bu yaklaşık yarım saat sürdü. Çok sağlıklısın, iyisin derken onaylar gibi başını sallıyordu ama nefesi çok düzgün değildi. Sonrasında o pozisyonda uyuyakaldı.

O kadar korktum ki ne yapacağımı bilemedim, ambulansı arayacaktım. İyi ki babamın yaptığı uygulamalar aklıma geldi ve işe yaradı gibi.

Bu nedir tam olarak? Ne yapalım? Benzer durumu yaşayanlardan veya bilenlerden öneri rica ediyorum, çok teşekkür ederim şimdiden.

 
"kalbimin attığını hissetmiyorum"

bu benzetmeyi panik atağa benzettim. ben de benzerlerini yaşadım senelerce. kalp atımı yada nabıza sürekli bakma takıntısı gelişirse daha da kötüye gidebilir.

en kısa sürede psikaytriste ve kardiyologa görünün derim.
  • false pretension  (24.04.22 23:56:27) 
panik bozukluk görünüyor anksiyete tarafında vücudu da tehlikede olduğunu varsayarak kanı en çok ihtiyaç duyulan yere sızdırır dolayısıyla kulakları ince olduğundan kanın aniden başına taşıdığı tüm ısıyı hissedecektir.


  • aegina  (25.04.22 00:35:33) 
Babanın ögrettigi telkin çok kullanılıyor ve ilginç bi şekilde sakinlemeye yardım ediyor. Bana da panik atak gibi geldi. Ben de bi defa yurtdışında alışveriş yapıyorken birden geldi, benzer bi durum yaşadım. Oturttulr su içemiyorum, kısmi felç yaşıyo gibiydim. Elimi kolumu oynatamıyordum, konuşamıyordum. Ambulansla acile göturduler, sakinleştirici igne vurdular duzeldi. Şimdi öyle bi şeyin gelcegini hissettigim zaman senin uyguladıgın telkini kendi kendime uyguluyorum, olylar buyumeden duruluyor :)


  • e mice  (25.04.22 00:40:54) 
panik atak gibi, olecegini dusundu gibi oldu sanirim? herkes hayatinda bir kere panik atak gecirebiliyor, bu korkulacak bir sey degil ama daha fazla olursa doktora gidebilirsiniz.

iyi ki siz bir yontem biliyordunuz, esinizi ana cekmissiniz ve iyi oldugunu hatirlatmissiniz. panik atakta benzer yollarda hastaya burada oldugunu, iyi oldugunu, derince nefes almasini saglayip kendisine getirdigimiz oluyor.

eger cok stresliyse esiniz, doktora gidip bi anksiyete ilaci yazdirirsaniz daha kolay yazar tezini belki bu arada, farki siz de gorursunuz.

gecmis olsun, tez isi kolay degil, Allah yardimciniz olsun.
  • damba  (25.04.22 03:00:31) 
Bana panik atak dışında histerionik konversiyon gibi de geldi. Eşinizde ciddi bir psikolojik rahatsızlık baş gösterebilir. Bir uzmana danışmakta fayda var


  • limonlu eksi  (25.04.22 07:24:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.