[]

Boşandıktan sonra çocukla yurtdışına yerleşme

Merhaba,
Benim boşanma davamı ekşiduyuru başlığında bile anmış bir arkadaş nafaka diye yırtınan kocamı duymayan kalmadı muhtemelen :)
Ben bu adamdan bıktım illallah geldi. Ahlaksız evi terkettiğim gün işten çıktı gösterdi kendini. Nafaka diye kendini parçalıyor, memlekette dolandırmadığı adam kalmadı bi halt geldiği yok başına.
Anlaşmalı boşanma için benden tazminat ziynet çocuğa nafaka tek bir istekte bulunma ben de senden nafaka istemem artık, her haftasonu da çocuğu yatılı ver diyor.
Versem önüne yemek koyacağı bile muallak üzerinde Burberry cillop gibi ceketler daha 3 senedir oğluna 3 ceket anca almış hamileyken maaşıma el koyup beni gıdasızlıktan kemik erimesi ile sandalyeye düşürmüş biri.
Dava 3 yıldır sürüyor 12 tanığının 2 tanesi dinlendi henüz. her duruşma arası 8 ay saçlarıma aklar düştü.
Diyorumki he paşam gel imzalayalım bu protokolü ver velayeti.
Sonra işimi bulayım yurtdışına yerleşeyim. (Meslek müsait teklifler alıyorum bilgisayar mühendisiyim) Mahkeme ne karar verirse o tarihte getirim çocuğu ülkeye kanunsuz iş yapmam.
Sorum şu ki ben o ülkeye gidince çocuğu kaçırdı diye oralarda kapıma polis dayanır mı? Başıma ne gelir?
Bilen aydınlatırsa veya şöyle araştır derse inanın çok makbule geçer.
Bu arada çocuk şuan 3 yaşında.

 
aof terk hukuk bilgim + magazin takibiyle yorum yapayim.
Cocuk default olarak ebeveyn tarafindan kacirildigi icin daha yurt disina cikarken izin vermiyorlar.
Hatta unlu birisi kizini geziye goturememisti babasi yaninda yok diye.

Cunku yurt disina gideni kolay kolay geri getirmez kimse.
Yani senin hafta sonu ya da yilda 1 getirecegini kim garanti edecek.
  • divit  (24.04.22 19:38:14) 
Sıfır hukuk bilgimle cevap veriyorum; çocuğu yurt dışına çıkarabilmek için muvafakatname olması gerekiyor zaten. Onu almaya ikna ederseniz zaten peşinize düşmez tekear


  • euteamo  (24.04.22 19:44:05) 
Boşanma davalarında en son şöyle bir şey vardı, bu velayetle ilgili karar verilirken, seyahatle ilgili kararları tek tarafın alınmasına dair ek bir karar alınması lazım. Yani baba en başında bu izni verirse, sonradan yurtdışına benden izinsiz götürdü diyemez. Aynı durum yurtiçinde de geçerli. Avukatınız bunu daha ayrıntılı biliyordur, ek davaya ihtiyaç yok bunun için. Yani izniniz varken çocuğu ister 1 aylığına ister 1 yıllığına ülkr dışında tutun kimse bunun süresini tutmaz.

www.alideniz.av.tr
  • GoodMorningTeacher  (24.04.22 20:06:08) 
Şuan dava sürdüğü için bendeki geçici velayet. Dava bitince normal velayet olacak.
Normal velayeti alınca çocukla yurtdışına çıkmak için izin almak gerekmiyor yargıtay kararı var.
Gün geliyor 7 ay görmeye gelmiyor ama ben gidiyorum desem kıllığına izin vermez.
  • cilekli pasta  (24.04.22 20:14:44) 
GoodMorningTeacher Çok teşekkürler


  • cilekli pasta  (24.04.22 20:16:02) 
Ben de dava süresince geçici velayetle Yurtdışına götürmek istediğimde babadan muvafakatname istediler. Baba vermedi, götüremedim. Boşanma kesinleşip velayeti aldıktan sonra yurtdışına çıkabildim. (tatil için) ama yanınızda kararın bir örneği mutlaka olsun, kapıda soruyorlar çünkü.


  • balik kraker  (25.04.22 07:07:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.