[]

alt karın eritme-diyet

alt karın ve belin yanlarındaki yağları eritmek için elinde diyet programı olan var mı? Nasıl beslenmeliyim günlük olarak? Bu arada kilo vermeden yağ oranımı düşürebilir miyim kilo verince zargana gibi oluyorum çünkü...
Boy:170 kilo 61 kadınım. Yağlarım özellikle bel çevresi, göbek ve kalçada toplanıyor. Bacaklarım ve kollarım ince gözüküyor. Özellikle bacaklar cidden zargana seviyesinde. Bacaklarım çöp gibi olmasın ama yan yağlarım ve göbeğim de en azından biraz düzleşsin istiyorum. Çok mu şey istiyorum?
Egzersiz yapacağım bu arada fakat diyet de çok önemli. her türlü öneriye açığım.


 
Love handle, alt karın yok etmek egzersizsiz imkansıza yakın ne yazık ki :/


  • lüzumsuz adam  (24.04.22 15:26:02) 
Karbonhidratları sıfıra yaklaştırıp, protein ve sağlıklı yağları artıracaksınız. Aralıklı oruç düzeninde besleneceksiniz (16/8) ve bu sırada kalori açığı vermeyeceksiniz. Yani ihtiyacınız kadar kalorinin tamamını yağ ve protein ağırlıklı olarak (Keto'ya yakınsayarak) alacaksınız.

Bunlar olurken de elbette egzersiz yapacaksınız.

Başkaca sihirli bir durum yok.
  • kaptankedi  (24.04.22 15:54:48) 
Kaptankedi, örnek bir diyet programı var mı acaba elinizde? İnternette bakıyorum ama özellikle kilo vermek için yapılan diyet örnekleri var. Ben o kadar az yersem zayıflarım, sporcu gibi yemeliyim sanırım.


  • tamam sakinim  (24.04.22 15:58:07) 
Program gibi degil ama yöntem su olabilir: MyFitnessPal uygulamasını kullanıp yediginiz her şeyi girerseniz ne kadar kalori aldığınız ortaya çıkar.

Basit bir akıllı saat ile (MiWatch?) ile de egzersizlerinizi ve gün içindeki adımlarınızı sayarsanız da kalori ihtiyacınız ortaya çıkar.

Yaş-Boy-Kilo-Cinsiyet ile de bazal metabolizmanız az çok belli olur.

Aktif kalori + Bazal ihtiyaç kadar besleneceksiniz. Bu sırada karbonhidrati mümkün olduğunca az alacaksınız.
  • kaptankedi  (24.04.22 16:10:15) 
Bilimsel olarak bölgesel zayiflamanin kaniti yok. Bölgesel zayiflama için kim ne derse bilimsel olarak hiçbir desteği olamaz.

Kalori takibi, vücuttaki kas kütlesinin 1.5 kati civari protein alımı ve spor.
  • logisticsmanager  (24.04.22 16:27:58) 
Kaptankedi teşekkürler güzel uygulama gerçekten. Yağ oranım 22 kas oranım 39 güncel olarak. Kalori ihtiyacım 2500. Yağ, karbonhidrat, protein yüzde dağılımım nasıl olmalı?


  • tamam sakinim  (24.04.22 17:12:49) 
Logistics’in dediği üzere öncelikle vücutagirligi*1,5 gr şeklinde protein kısmını ayarlarsan digerlerini de ona göre ayarlarsın.

60 kiloyum demiştin, günlük 90gr protein alman gerekiyor.

Karbonhidratlar icin de günlük toplam 110grami geçmezsen şahane olur.

Bunlarin yediklerine göre kalorilerini bildikten sonra geri kalanı sağlıklı yağlar :-)

Zeytinyağı, avokado, Hindistan cevizi yağı, ceviz, tereyağı, hepsi olur.

Egzersiz olarak hiç bir şey yapamasan bile plunk yaparsan çok faydası olur. Short-long-Side derken :)
  • kaptankedi  (24.04.22 19:50:02) 
Aslinda yüzde 22 yağ oranı kadın bedeni için hiç fena değil, yaş 20 falan gibi çok genç değilse eğer. Ben sizin yerinizde olsam yukarıdaki arkadaşlar gibi beslenir ve egzersiz olarak da bol bol yuzerdim. Hem sağlıklı zayıflatır hem sıkılaştırır.


  • crimson man  (24.04.22 20:57:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.