[]

2. El araç piyasası daha fazla çıldırır mı

Herkese merhaba, ev almak hayal oldu bari araç modeli yükselteyim dedim, bir hafta önce 740 a almadığım araçlardan daha kötüleri için 760 olur mu diye yalvarır hale geldim.

Kendi aracımı da 5000 tl düşüğe satmadım diye alacağım araç için mecburen beklemek zorundaydım.
Bendeki araç 280k civarında ediyor. 200k kredi biraz altın dolar biraz da nakit koyarak araç almayı düşünüyorum. Bu fiyatlar daha da artacak hissiyatı var içimde. En azından borç ödeyip elimdekinin değerini korurum. Ama bir yanımda bu paralar etmez bekle acele etme belki piyasa normale döner ya da daha uygun bir zamanda gayrımenküle yatırım yap diyor. Ama beklersem elimdekiler araba ya da ev kadar artmayacak. Sadece borca girmeyeceğim için kafa olarak daha rahat olacağım.

Şimdiye kadar hiç kredi çekmedim , ne aldıysam parasının fazlasını cebime koyup ona göre niyetlendim. Özel sektörde kendi işimi yaptığım için hep en kötü senaryoyu düşündüm adım atmadım. Belkide bu yüzden ev sahibi olamadım. Sizce ne yapmalı?

Alacağım araç 2021 3008 allure
Bendeki araç 2012 honda jazz fun plus 102.000km

 
ne gayrimenkulde ne de otomobilde fiyat düşüşü olacağına inanmıyorum şahsen. otomobilde sıkıntı arz konusu, gayrimenkulde ise özellikle 1 - 1.5 m arası segmentte inanılmaz bir talep var resmen ev bulamıyorum ben de haftalardır. faizler böyle düşük kaldığı sürece bu talep devam eder.

800 binlik araç alırken 5 bini kafaya takmaman lazımdı, alabileceğin kadar kredi alıp bir an önce işini görmeni öneririm. bu arada bu alacağın aracın kasko bakım ve diğer masraflarını da iyi araştır derim, nisanda kasko bedelleri değişti benim 400 binlik araca bile 8-9 bin kasko sigorta masrafı çıkıyor.
  • roket adam  (24.04.22 00:58:16 ~ 01:01:10) 
ikinci el arabanın fiyatı dünyanın her yerinde artıyor
fırsatın varsa almaya, hemen al mutlaka
bu arada 3008 hangi motor, hangi şanzıman, işte orası önemli.
  • rain when i die  (24.04.22 00:59:47) 
1.5 dizel eat8 şanzıman.

1 haftada baktığım 5 aracın hepsi satıldı hemde aynı gün:(
  • al basmadan donu var  (24.04.22 01:07:35) 
Aldigim dandik motosiklet 1300 dolar artti son 1 senede.
Sanirim su an dolar enflasyonunu dunyaca yasiyoruz.
Hani atiyorum sifir araba 20bin dolarken 25bin olacak bunun normali.

Yani dusmesi mumkun gorunmuyor cunku dolar da tokatlandi.
  • divit  (24.04.22 02:43:12) 
Bence altin biriktirmeye devam edin, ya da yatirimlik ufak bir ev alin konut kredisi ile.
Arabadab yatirim olmaz

  • nuisance  (24.04.22 12:11:46) 
Son 1 hafta ne olduysa 400 bandindaki arabalar 30-40bin artti. Digerleri de oyle keza.

Elindekini satip model yukseltmek tam iskence oldu. Satana kadar fiyat belirleyemiyorsun, bir suru gereksiz adamla ugrasiyorsun. Alirken de fiyat her gun ucuyor.
  • brkylmz  (24.04.22 12:27:12) 
Yaz ve bayram geliyor son haftalardaki yukselisin en onemli nedeni bu.


  • nuisance  (24.04.22 22:22:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.