[]

Fotoğraf düzenleme için uygun monitör tavsiyesi

Merhabalar,

Özellikle fotoğraf düzenleme ve photoshop kullanımı için uygun, aynı zamanda film oyun ofis işleri amaciyla da kullanılabilecek 27" monitör arıyorum.

İnternette bir sürü seçenek var ama açıkçası hangisinin renk gamı düzgün nedir pek anlayamadim.

Fiyat olarakta çok yukarılara çıkmak istemiyorum çünkü profesyonel bir amaçla kullanmayacağım. 3000tl civarı bir bütçe ayırabilirim.

Yardımlarınız icin teşekkürler

 
En az 2k çözünürlük, ips panel ve hdr olan modellere bakabilirsiniz.


  • archmage mahmut  (23.04.22 22:40:48) 
archmage +1

özelliklerinde 16.7 milyon renk yazanlar 8-bit renk gösterebiliyor, 1.07 milyar renk diyenler 10-bit.

10 bit bulabilsen daha iyi. Fakat bunun hilesini de buldular bazı 8 bitler gerçek 8 bit, o iş görür mesela ama birçok ekran 6 bit + frc ile sahte 8 bit. Aynı şekilde bazıları gerçek 10 bit, bazıları 8 bit + frc teknolojisi ile sahte 10 bit. 3000 liraya çok iyi bir şey bulamayabilirsin ama aklında olsun işte.

www.displayspecifications.com
şurada aratınca birçok modelin özelliği çıkıyor.
  • nhk ni youkosu  (24.04.22 01:27:01 ~ 01:27:52) 
27 inç önermem. Odaklanmada sorun yaratıyor. 24 inç bile büyük.


  • seaman  (24.04.22 01:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.