[]

neden gss borcum var ve nasıl sgk ödemesi yapabilirim?

2 sorum olacak e-devlette sgk sayfasını incelerken 2019'dan falan sgk borcum oldugunu gördüm.

2017 gibi yıllarda öğrenciyken çıkmış gss borçları tahsilinden vazgeçilmiştir olarak görünüyor ama bir yol sonra mezun olmuş hala part time çalışırkenki zamanlarımda gss borcu görünüyor. gün eksiğim olduğu için mi böyle part time çalışmamdan ötürü?

2. sorum ise, bir süre sgk girişim olmayacak. ben kendi primimi dışarıdan kendi kendime ödeyebilir miyim? ödeyebilirsem nasıl? amacım emekli olmak değil sadece çok acil bir durum olursa hastaneye gidebilmek. o yüzden ödeyebileceğim en düşük miktarı ödemek istiyorum mümkünse.

 
3 ay sgk girisin olmazsa ve erkeksen gss borcun calismaya baslar.
Hatta 3 ay 10 gun.
Kadinlara da geliyor dendi ama hic denk gelmedim.

Bir de is degistirme vergisi var, 2 cinsiyeti de kapsiyor.
Is degistirdiysen seneye gelir.
Ikinci isinde 53bin lirayi gecersen geliyor.

Yine pek bilinmeyen baska bir vergi var.
Yillik 650binden fazla maas alirsan geliyor.

Bunlar son 10 senede cikti halk pek bilmiyor.
  • divit  (23.04.22 14:48:46) 
3 ay sgksız olmadım ama hiç. normal part time çalışırken iş yerim değişmişti aslında aynı firma ama iş yeri kodu değişiyor ondan sonra oluşmaya başlamış bu borçlar şimdi fark ettim. aylık 8 günün de üstünde olmama rağmen çıkmış yine de.

bu iş yeri kodu değişince sgk'ya bildirmemiş falan olabilirler mi acaba valla hiç anlamadım.

edit: 2. işte 53bin lirayı geçmekten kasıt nedir tam anlamadım. 2. iş yıllık mayış - 1. iş yıllık mayış farkı 53 bin ve fazlasıysa mı?
  • floydian  (23.04.22 14:51:12 ~ 14:54:06) 
O zaman bir yanlislik olmus olabilir. Eksik falan yatirmislardir belki. Ilcedeki sgk'ya gidince duzeltirler bir hata varsa.

Ben mesela askerde maas alirken issiz diye gss yazmislardi.
Ki dusun emekli sandigina uyesin sgk'ya prim yatiyor devlette memur olarak calisiyorsun.

Sistem cok iyi isliyor.
  • divit  (23.04.22 14:55:09) 
part-time çalıştığında devlet gelirini görüyor ve eksik günler için sana gss borcu yazıyor. (gelir testine girmene gerek yok çünkü gelirini direkt görüyor sgk)

kendi primini kendin ödeyebilirsin tabii ki ama neden ödeyeceksin?

emeklilik içinse zaten yaşını doldurana kadar günlerini fazla fazla dolduracak 2008 sonrası sgk girişi olanlar. bence bu sebepleyse gerek yok.

haa sağlıktan yararlanmak içinse zaten gss borcu yazılacak onu öder muayene olabilirsiniz acil durumlarda. kızsanız annenizin/babanızın üstünden bakınabiliyorsunuz ayrıca...
  • naksidil  (23.04.22 15:54:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.