[]

Avustralya ve böcekler

www.reddit.com

Bu soruya bir sürü Avustralya yanıtı gelmiş. Çok ve kocaman böcekler örümcekler varmış her yerde. Giden var mı, gerçekten öyle mi?


 
Avustralya'ya gitmedim ama tropik bölge içinde kalan ülkelerde de var. Endonezya'da otele check in yaptık, odaya girdik, odada el kadar örümcek vardı.


  • malheiros  (23.04.22 00:11:52) 
Yakınım Melbourne de yaşıyor. Kentin periferisindeki bahçeli 2 katlı banliyö tarzı yerleşim bölgesinde. Zehirli karadullar ve el kadar büyük örümceklerden bahsediyor.


  • anon1m  (23.04.22 00:33:44) 
8 senedir avustralya'da yasiyorum, sadece 1 defa oha bu nasil bir orumcek dedigim bir orumcek gordum.


  • baldur2  (23.04.22 02:40:21) 
Avustralya'daki şehirleşme öyle çok eskiye uzanmıyor. Avrupa'ya, Anadolu'ya vs. baktığında mesela şehirlerde yaşayan haşereler, yerleşim yeri kıyılarındaki deniz canlıları ve büyük şehirlerin civarındaki kırsalda öyle aşırı büyük, ölümcül derecede zehirli ve tehlikeli haşerelere rastlayamazsın. Sarayburnundan denize atladığında vatoz çarpmaz mesela, ya da kırda gezinirken ölümcül bir ısırlıma vakası yaşamazsın, evde öyle büyük örümcek vs. çıkmaz, sıtma vb. ciddi hastalıklar taşıyan büyük sivrisinekler de görmezsin. Bunun nedeni bu bölgelerde insanların binlerce yıldır varlık göstermeleri ve doğal seçilim sonucu insanlar var olmaya devam ettikçe insan hayatına zararlı her tür varlığın elenerek yerini ufak ve zehirsizlere bırakmış olması.

Avustralya denilen bölge ise 18. yüzyılda kolonize edildiği tarihe kadar küçük ve dağınık yerli kabilelerin yaşadığı bir bölge olarak var olmuş. Oradaki büyük şehirler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar en fazla 200 yıllık bir tarihe sahipler. Bu da dev örümceklerin, yılanların vs. elenmesi için yeterli bir zaman değil. Bu yüzden heryerden çıkıp böö yapıyor bu arkadaşlar Avustralyalılara.
  • mantheman  (23.04.22 04:13:29) 
Sehrin gobeginde kolumdan kalin piton yilani, evimde elim kadar orumcek, bahcede 40 cm mavi dilli kertenkele, evin catisinda possum gormuslugum var.


  • tezek  (23.04.22 04:44:43) 
sydney'in göbeğinde 1,5 yıl yaşadım, evin arkasındaki ufak yeşillikte onlarca elim kadar örümcek, ağının ortasında beklerdi geceleri. 20 metrelik yolu yürürken flaşı açardım birinin ortasından girmeyeyim diye. kiler falan gibi bir şeyden eşya alacaksan kesinlikle çok dikkatli olmalısın. güneş şemsiyesi falan çıkarırken içinden çıkmıştı fırlatmıştım yere.

evde de 2 kere karşılaştık.

devasa hamamböcekleri vardı bir de. iki kez evin içinde karşılaştım elektrik süpürgesiyle çektirdik neredeyse girmeyecekti borudan.

bu örümceklerin bir kısmı ölümcül bu arada. şaka değil. ben gittim ilk 1-2 ay yaz sıcağında cam bile açamadım korkudan.
  • bohr atom modeli  (23.04.22 11:09:28 ~ 11:10:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.