[]

Kiraya yapılacak zammın kiracıya önden bildirilmesi

Ağustosta senesi dolacak, açıklanan orana göre zam yapacağız ama bunu önden bildirmek gerekiyor mu if yes kaç ay önden nasıl bildirilmeli?




 
Böyle bir zorunluluk yok ama bildirmek faydalı olabilir. Belki çıkmak ister ve ona göre vaziyet alır.


  • seaman  (22.04.22 19:27:49) 
yazılı şekilde bildirirseniz iyi olur. sms olur, mail olur. en temizi ihtarname :)

bildiğim kadarıyla kira başlangıç yıldönümünden önce, otuz gün içinde bildirmeniz gerekiyor.(1 ağustos'ta kiraya başlamışsa 1 temmuz - 1 agustos arası zam talebinizi iletmelisiniz)
  • tabudeviren  (22.04.22 21:22:54) 
sözleşmede bildirilmesine gerek olmadan yasal oranda artış yapılır gibi bir madde yoksa kesinlikle bildirmek gerekir.

madde olsa bile hatırlatmak iyi olur.
  • nuisance  (22.04.22 21:34:43) 
Aslında hiç gerek yok, çünkü zam oranını ne mal sahibi ne de kiracı belirliyor. Oran yasal oran zaten, günü gelince bu orandan zam olacağını bilmeli kiracı doğal olarak.

Ama yine de temmuz kirasını yolladıktan sonra, "önümüzdeki ay senemiz doluyor, yasal oranda zammını yapar yollarsınız" diye bir mesaj yollamakta fayda var.
  • John Bloor  (23.04.22 13:13:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.