[]

Freelance iş kontratı, sigorta ve vergi

Bir şirkette işe başlama ihtimalim var. Henüz Türkiye'de ofisleri olmadığı için birkaç ay freelancer kontratı ile çalışacağım. Bu şekilde olunca sigortamı nasıl ödeyeceğim? Ayriyeten kazancımın vergisini nasıl ödeyeceğim?

Çok teşekkürler.


 
aynı durumda 5-6 ay çalıştım bir sorun yaşamadım. sonrasında firma türkiyede şirket kurdu sorun çözüldü.

vergi kısmını halletmek için şahıs şirketi kurup ilgili şirkete düzenli fatura kesmeniz gerekiyor. şahıs şirketi kurduktan sonra aylık cüzi bir miktara da muhasebeciyle anlaşabilirsiniz.
  • kutukcu  (22.04.22 18:13:15) 
Resmi hali: Şahıs şirketi kurup fatura keserek.
Esnetilmiş hali: sizin yerinize fatura kesecek birisni bularak.
Riskli hali: para hesabınıza yatsın, yurtdışından gelen paraya belki birşey demezler, zaten sürekli değil diye durumu geçiştirerek.
Fazla iyimser hali: şirketin kurulması kesin ve kısa sonra kurulacaksa, sizin kuruluş tarihine kadar olan bütün ödemelerinizi güzel bir faiz ile işe başladığıızda prim olarak alarak. (Bunu hayatta yapmazdım sanırım.)
İnovatif hali: ilk aylarda paranızı kirpto para olarak alarak.

Zira bu dediğiniz başka bir seçenek olan gider pusulası ile halledilmesi zor bir durum. Zaten karşıda da gider pusulasını kesebilecek bir şirket de yok.
  • yeninesiltupcu  (22.04.22 18:17:36) 
vergiden muaf yıllık kazanç sınırı olması lazım. 22bin civarıydı sanırım. birkaç ay çalışacağını düşünürsek ve senelik banka hesabına bu şekilde giren miktar bunu aşmaz ise şahıs şirketi filan kurmaya gerek yok. ama sigorta nasıl olur bilemiyorum. gss olacak ancak bir miktar gelir girişi de var. yine vergiden muaf kazançlarda sigorta nasıl ödenir diye araştırılmalı.

aksi halde evet şahıs şirketi, fatura kesme ve muhasebeci tutarak vergi beyanı ve ödemeleri. şirket kurulursa sigorta da kendi ödediğin bağkur.
  • belirsizlik  (22.04.22 18:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.