[]

dijital piyano önerisi

bir arkadaşım için soruyorum.

bir süredir dijital piyano bakıyorum. birkaç model arasında kaldım. bu modeller şunlar. kawai kdp 75, casio px 870, roland rp 102. burada biraz kendimden de bahsedeyim. müzik ile yakından ilgili biriyim ama piyano ile maceram yeni başlayacak. aslen gitar çalıyorum. müzik teorisi ve nota bilgim var gitardan dolayı. caz armonisiyle de yakından ilgiliyim.

tekrar konuya dönecek olursak, piyano çalmayı öğreneceğim ve beni uzun süre götürebilecek bir seçim yapmak istiyorum. bu araştırmaları yaparken çoğu yabancı forumda ve videoda kawai kdp 120 modelinden bu fiyat aralığındaki en iyi seçenek olarak bahsedildiğini ve çok fazla önerildiğini gördüm. bu konuda bir konsensüs oluşmuş gibi bir hava var. fakat bilgilerim kısıtlı ve haliyle konu özelinde tecrübem yok. kdp 120 diğerlerinden biraz daha pahalı ve çıkmayı çok istemediğim bir aralıkta. 16.000 tl gibi bir fiyatı var. diğerleri ise 13-14 arasında. videolarda ve forumlarda bahsedilen bu farklar gerçekten buraya çıkmayı değecek farkı yaratıyor mu bunu sormak istiyorum. konuyu bilen tecrübeli arkadaşların fikirleri benim oldukça önemli. gerçekten bu farka değerse bütçemi buraya genişletebilirim. yardımlarınız için şimdiden gönülden teşekkürler.

 
öncelikle kesinlikle youtube incelemelerine ve özellikle oradaki seslere güvenmeyin. oradaki sesler çoğunlukla dijital ortamda kaydedilip daha iyi piyano sesleriyle değiştirilip bize dinletiliyor.

burada en güzeli, bir piyanist arkadaşınız/büyüğünüzle gitmek. bırakın tuşelere, teknik her şeye onlar baksın. (do-re, zuhal, cangöz vs. gibi yerlerde deneyebilirsiniz bu piyanoların çoğunu)

size kalan ise, önerdikleri arasından sesi size en güzel geleni seçmek olsun.

kimi mat sever, kimi parlak ses sever. ben çok parlak ses sevmiyorum mesela dijital piyanolarda.

casio px serisinin piyanolarını beğenmemiştim ben. hele ki eski serileri cidden çok kalitesizdi. ama bu casio'lar kalitesiz anlamına gelmiyor.

diğer modelleri hiç çalmadım. yamaha kullandım evde ve işyerlerinde.

----

para olayına gelirsek.

fiyat konusunda şunu yapın. diyelim do-re beşiktaşta beğendiniz piyanoyu. orada son fiyatını sorun. sonra diğer do-re'lere ve diğer markaların kimi ilçe şubelerine de son fiyatı sorun. sonra kolejlerde çalışan müzik öğretmeni arkadaşlarınız varsa, okullarına alır gibi liste fiyatlarından alabilirler belki. hatta telefon edip "biz önden bir piyano alacağız ama daha sonra çok malzeme alacağız toplu" diyin ve olabilecek en iyi fiyata satmalarını sağlayın.

kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler böyle durumlarda.
  • la traviata  (22.04.22 00:42:53) 
Dostum ilk olarak buradan "şu model iyidir, mutlaka bunu al" demek çok doğru olmaz. Gidip aklında olan, bütçene uygun modelleri kendin kıyaslamalısın. "Ben anlamam" diye düşünme. Örneğin Zuhal'e git. Oradaki personel zaten işini biliyor. Teknik konularda sana bilgi verirler. Önemli kısım ise senin çalarken hangisinde daha rahat olduğun ve iyi hissettiğin. Bu modeller zaten birbirine çok yakın özellikleri barındıran ürünler. Ancak birinin tuşesi daha ağırdır diğerine göre. O açıdan sen kendini hangisini çalarken iyi hissediyorsan onla devam edersin.

2 hafta önce arkadaşım kızına PX 870 aldı. Aklındaki diğer model de Kawai KDP-120'ydi, bir de Roland'ın bir modeli vardı (muhtemelen RP-102). Bu işi yıllardır profesyonel yapan başka bir arkadaşa danıştık. "Üçü de 'keşke bunu almasaydım' denecek şeyler değil. Hepsi çok memnun eder. Al kızını tek tek piyanoları denet. Hangisini istiyorsa onu al. Çünkü çalacak olan o. Piyano başına hevesle geçmeli." dedi. Arkadaşın kızı da Casio'yu seçti.

Sadece şunu belirteyim. Dijital piyanolar aynı zamanda mobilya da olduğu için KDP-120, PX 870'e nispeten daha piyano gibi piyano. Casio biraz daha kompakt bir tasarıma sahip.
  • himmet dayi  (22.04.22 08:18:43) 
ben yamaha ydp144 kullandım tuşlarından tak tak ses geliyordu, forumlarda okuduğum kadar kawai'nin tuşları daha sessizmiş. Bencede ikisinide deneyin. Casio vb. ultra üst seviyede olsa öneremeyeceğim. bu arada yeni başlayan biri olarak yamaha ydp141 ile ydp144 arasında ses gücü hariç bir fark anlayamadım. piyanoyu çalacak kişi kendini geliştirdikçe farklı ihtiyaçları olacak o yüzden ikinciel değer kaybetmeyen yamaha veya kawai öneririm.


  • allahinadiylaoku  (22.04.22 09:26:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.