[]

ehliyet yenileme

gözlük kullanıyorum, aile doktoruna göz doktoruna sevk ediyormuş galiba, devlete sevk etse bedavadan muayene olup rapor alabiliyor muyum? bir de bu raporla gözlük camımı da yenileyebilir miyim? zaten camları yenilemem lazım bu da aradan çıkar mı acaba diye düşündüm.




 
sosyal güvencen varsa (sgk ya da özel sağlık sigortası) sadece katkı payını ödersin (15 lira gibi bir şey). gözlükte de camı ödüyor mu bilmiyorum ama çerçevenin çok az bi kısmını ödüyor. camda da karşılasa da ufacık bir bölümünü karşılıyordu en son.


  • himmet dayi  (21.04.22 22:38:47) 
özel var da limiti az kaldı göze harcamak istemiyorum. bu dediklerini ehliyet için almam gereken raporla yapabiliyor muyum? camı ödemesine gerek yok 3-5 kuruş bişey ödüyor devlet zaten. benim derdim habire rapora para vermemek :)


  • condom kurşunu  (21.04.22 22:40:53) 
ben ehliyet için gözlük muayenesi olmadım. o yüzden bilmiyorum ama göz muayenesine gittikten sonra doktordan gözlük reçetesi istersen yazıverir. reçetenin bir olayı yok zaten yılda 1 kere çerçeve/cam desteği oluyor.


  • himmet dayi  (21.04.22 22:48:08) 
Cam ve çerçeve ikisine 50-60 lira ödüyor devlet. Uğraştığına değmez. Aile hekiminden al sağlık raporunu. Gözlükle sürücü olabilir yazsın ama muhakkak. Ben geri dönmüştüm sırf bu yüzden. Yazmadığı için kabul etmediler değiştirirken.

Değiştirmek istersen gözlükleri de git adam akıllı bir göz hastanesinde muayeneni ol. Reçete ediyorlar zaten. 1000 liralık cam 800 liralık da çerçeve seçtim ben, 1750 ödeyip çıktım.
  • Arthur Dayne  (22.04.22 02:57:07) 
aile hekimine gittiğinizde artık gözlük kullandığınız için aile hekimi bu raporu veremiyor. eskiden verebiliyordu. şu an sizi hastaneye sevk eder. devlet hastanesinde yer bulursanız bedava muayene olursunuz.

özel hastaneye giderseniz, bunu seçmek sizin elinizde, muayene + rapor parası isterler. iki sene önce 100+50 TL idi.
  • kablelvuku  (22.04.22 16:03:23 ~ 16:03:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.