[]

psikolog.. terapist.. psikiyatrist ?

daha önce hiç yardım almadım. o yüzden hangi alana başvurmam gerektiğini de bilmiyorum.

şu an işsizim.. bu işsizlik sürecinde uzun süredir beraber olduğum kız arkadaşımdan da ayrıldım. evde de pek huzurlu değilim. yaşadığım apartmanda gürültülü aileler yüzünden kavga etmeme az kaldı. kısacası patlamaya hazır biriyim. bunların dışında bazı takıntılarım var yıllardır süren ama bu süreçte daha çok öne çıktı sanırım. örneğin odaya girdiğimde yere düşmüş bir şey görüyorum tam arkamı dönüp gideceğim onu almazsam bana, vücuduma zarar geleceğini veya kötü bir şey olacağını düşünüyorum gidip yerden alıyorum. yatağa girmeden önce bir eşyanın yamuk durduğunu görüyorum.. 10 dk sonra onu düzeltmezsem ailemden birine zarar geleceğini düşünüyorum yataktan kalkıp onu düzeltiyorum.

gece yattığımda birçok tartışmanın içinde buluyorum kendimi.. yaptığım yanlışlarla boğuşuyorum, karşımdaki birisiyle siyasi tartışma yapıyorum vs.

şu uzmana gitmen lazım yada bu haptan iç seni rahatlatır gibi önerileriniz var mı?

 
hocam issizsen psikolog, terapist bunlari unut. yani paran yoksa

erenkoyden randevu al
  • nibba  (21.04.22 22:29:26) 
Buradan direkt ilaç önerisi alma sakın. Psikologlar bile ilaç yazamıyor.

Psikolog ile psikiyatr arasındaki fark psikiyatrlar tıp fakültesi mezunu ve ilaç yazma yetkileri var. Takıntıların obsesif kompülsif bozukluk. Bunun için illa ilaç alman gerekiyor diye bir şey yok. Bunu da sana zaten görüşeceğin psikolog/psikiyatr söyler. Bu ikisinin birlikte çalıştığı durumlar oluyor. Psikolog terapi ile düzelmeyecek durumlarda psikiyatra yönlendiriyor falan.
Kendi kendine tartışma durumu da dissosiyatif kimlik bozukluğu olabilir (tamamen tahmin yürütüyorum alakası bile olmayabilir). Bunların tespiti ve tedavisi için klinik psikolog ya da psikiyatra gitmen lazım. "Şu ilacı al geçer" ya da "boşver takma kafaya" demeyle geçecek şeyler değil.
  • himmet dayi  (21.04.22 22:31:56) 
internette vardir bunun grubu/forumu vs. ingilizceniz var mi? arastirayim sizin icin. reddit'te kesin vardir mesela.


  • bir varmis bir yokmus  (21.04.22 23:36:13) 
Ben kendi yaptığımı anlatayım. Doktorların isimlerinin ve yorumlarının olduğu siteler var. Onlara girip haritadan bana yakın olanları bulup tek tek aradım, mesaj attım. Kendimle ilgili bir şeyler söyledim, beklentimi yazdım, seans süreçleriyle ilgili soru sordum. Sonra kafama ve cüzdanıma uyan birini bulup gitmeye başladım. Memnun da kaldım. Ama kafamda zaten nasıl birine gitmek istediğim de aşağı yukarı belliydi.
İşsizken bence de erenköy olabilir. Her hafta gitmek zorluyor biraz. Bazıları terapi için de ayrıca ücret alıyor.

Uzman birinin söyleyeceği ve uygulayacakları dışındaki her şey geçici olacak belki daha kötü olacaksınız.
  • jazzabel  (22.04.22 00:31:02) 
Öncelikle psikiyatriste gidiyorsunuz, doktor ilaç tedavisi önerirse gerekli ilaçları kullanıp randevularınıza düzenli giderek tedavinin ne derece verimli olduğuna bakıyorsunuz. Eğer gerekli görürse doktor size terapi ya da pskolojik danışmanlık almanızı önerir.

Bazen maddi durumu kısıtlı olanların ciddi terapi isteyen halleri olursa üniversite hastanelerinde ücretsiz terapi desteği sağlanabiliyor, ancak bu genel bir durum değil. O sürede böyle bir olanak varsa doktor gerekli görürse size önerebilir.
  • akhenaten  (22.04.22 08:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.