[]

Duvar boya ihtiyacı

Merhaba,

Toplam 55 m^2 duvar alanını boyamak için ne kadar boyaya ihtiyaç olur? Çift kat atılacağını göz önünde bulunduralım.

www.maliyetbul.com

Buradaki ölçüler:
A: 5m
B: 6.2
H: 2.65
Ke: 1
Kb: 2.1
Pe: 2.1
Pb: 1.5

 
Hocam direk evin/işyerinin metrekaresini versen? Bu şekilde ölçü veren ilk defa görüyorum :)

90 m2 evi boyamak için tavan hariç 15 kilo civarında boya yeterli olmuştu bize. Boyanın kalitesi önemli, dandik boya alırsan 40 kilo da yetmez. Biz Dyo aldık, çift katta mükemmel bir şekilde çıkardı. 20 kilo almıştık arttı dediğim gibi.
  • Arthur Dayne  (21.04.22 18:19:38) 
A ve B ölçüsünü çarpınca zaten odanın alanı çıkıyor. 31 m^2

Tek oda boyanacak.
  • himmet dayi  (21.04.22 18:49:33) 
Boyadan boyaya değişmekle birlikte ~5 kilo boya yeterli olacaktır. Dyo, Marshall, Jotun tavsiye edebilirim.


  • Arthur Dayne  (21.04.22 19:31:01) 
Yaklaşık 60 m2 duvar boyayacaksınız, tavan hariç. Boya firmalarının sitesindeki ürünlerden sarf miktarına göre bir hesap yapabiliriz, dur üşenmeyelim bakalım mesela;

Dyo'nun 3 ürününe baktım, ortalama olarak 1 LT ile 13-14 m2 alan boyanır demişler. 7,5 litre olan boyadan alsan (10 kilo diye satılır) ortalama 100-110 metre kare boyanır demek ki.

İki kat yaptığımızı düşünürsek rahat rahat yeter size, çünkü ilk hesapta kapı ve pencere boşluklarını düşmemiştim, onları düşünce sizin toplam alan 53 m2 gibi.

Kaliteli bir marka olsun, sıkıntı olmaz.
  • John Bloor  (22.04.22 10:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.