[]

Almanca cümle

Doğru olmuş mu? Yanlış varsa nerelerde problem var arkadaşlar?

Ich stehe um 8 Uhr auf. Ich frühstücke jeden Morgen mit meiner Familie.Ich putze meine Zähne. Ich werde an Wochentagen jeden Tag um 9. 00 Uhr in der Schule sein. Ich gehe zurück nach Hause. Danach essen wir mit der Familie. Ich mache meine Hausaufgaben nach dem Essen. Abends sehe Ich gerne fern. Ich schlafe jeden Tag um 11. 00 Uhr.


 
bu cümleler tek tek mi degerlendiriliyor yoksa bir paragraf olarak mi? tek tek ise iyi gorunuyorlar. paragraf olacaksa baglac lazim. sürekli "ich" ile basliyor.

nach Hause und Ich sehe: buradaki 2. ich'e gerek yok mesela.
  • helenart  (21.04.22 17:42:27) 
selam!

"Ich putze mir die Zaehne"* bu böyle özel bir şey. Diş fırçalamak öyle yazılıyor. ben böyle biliyorum ama bakıcam buna birazdan.
edit: kendi dişlerin için farkı yokmuş ama çocuğunun dişleri ise "ich putze ihm die Zaehne" demek zorundaymışsınmış falan filan.

"Ich werde an Wochentagen jeden Tag um 9. 00 Uhr in der Schule sein." burada werden kullanırken ne demek istedin? ben olsam muss derdim.

Bir de son cümlede demek istediğin muhtemelen "uykuya dalma eylemi". bu haliyle saat 11 sularında uyuyor olurum -ama önceden uykuya dalmış olabilirim- gibi.
Ich schlafe jeden Tag um 11 Uhr ein derdim ben buna da.


@helenart'ın dediği gibi, aralara danach, dann gibi şeyler eklenmesi isteniyor genelde kurslar tarafından bütünlük oluşması için. seviyeye göre tabii.
  • bohr atom modeli  (21.04.22 18:47:15 ~ 18:53:08) 
Merhaba,
Tek basina cümleler sorunsuz duruyor, birkac ufak nokta hariicnde, onlar da hata degil, ufak tefek pürüz gibi.

“Ich werde an Wochentagen jeden Tag um 9. 00 Uhr in der Schule sein.“ bohr atom modeli +1, muss kullanirdim veya direkt “ich bin…” derdim. Bir de “an Wochentagen” yerine “unter der Woche” kullanirdim. Veya “an Wochentagen “immer” um 9 Uhr” derdim.

Ich gehe zurück nach Hause. -> eve yürüyerek gittiginizi belirtiyorsaniz gehen dogru ama bir aracla gidiyorsaniz fahren olmali. Nach Hause kesinlikle dogru kullanim ama :)

Ich schlafe jeden Tag um 11. 00 Uhr. -> ich gehe jeden Tag um 11Uhr ins Bett diyebilirsiniz direkt uykuya dalma eyleminden bahsetmiyorsaniz. Uykuya dalma eylemi “einschlafen” @bohr atom modeli’nin dedigi gibi.
Bir de fernsehen li cumlede ich in Isi buyuk olmus.
  • kuehles blondes  (21.04.22 21:27:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.