[]

Bilgisayar Mühendisliği - Ödev tipi vize/final

Merhaba,
Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Sınavlarda psikolojik bir rahatsızlıktan dolayı(ilaç kullanıyorum) anksiyeteye kapılıp düşük puan alıyorum ancak ödev şeklindeki sistemlerde geniş bir zaman dilimine yayıp parça parça yaptığım için daha iyi performans gösteriyorum. Bazı bölüm derslerinde bu sınav durumu cidden sıkıntı yaratmaya başladı bana, mezuniyetim gecikiyor. Bunları yaz okulunda ödev şeklinde verebileceğim farklı bir okuldan almak istiyorum. Ödev sistemini tercih eden bir üniversite var mıdır? Bana bir öneriniz var mı? Teşekkür ederim.

edit: Okurken çalışıyorum, çok çalışkan bir insanım ve hiçbir dersimi ihmal etmiyorum. Bölümümü seviyorum. Yanlış anlaşılmasın lütfen.

 
Sınav tipine hoca karar verir genelde. Önce hangi okullardan yaz okulunda ders alabileceğinizi öğrenin (iyi bir okuldaysanız bu epey sınırlıdır). Sonra o okulların öğrencilerine sosyal medyadan ulaşıp o dersleri yaz okulunda genelde hangi hocaların verdiğini sorun. Sonra hocaya durumu anlatın. Olumlu bakarsa dersi alırsınız.

Sınıfta herkesle birlikte girdiğiniz sınavlarda bu durumu yaşıyorsanız belki hocadan rica edip sizi tek başınıza, bir araş. gör.ün veya kendi odasında sınava almasını isteyebilirsiniz. Bununla uğraşacak birilerini bulabilirseniz (bana gelseniz mutlaka ayarlardım) o dersleri de halletmiş olursunuz.

Başarılar dilerim.
  • cosmicstring  (21.04.22 10:03:57) 
Benim zamanimda baska okulda ders alabilmen icin o dersin senin okulda o yaz acilmamasi gerekiyordu.

Her okulu da kabul etmiyorlardi, cunku dandik bir okulda o dersleri verip 4.0'la mezun olma ihtimalin var.
2 tane okula izin veriyordu bizimkisi.

Zaten boyle bir imkan olsa bana takik hocadan kurtulur diger okuldan alirdim ama her yaz aciyordu inadina.
  • divit  (21.04.22 13:38:17) 
Kendi okulunda açılıyorsa başka üniversiteden alınamıyor genelde. Ödev şeklinde sınava gelirsek, bizde iki ODTÜ mezunu hoca böyle yapıyordu. ODTÜ mezunu hoca varsa sor. Onlar gördüğüm kadarıyla bu tip şeylere daha açık oluyorlar.


  • dissendium  (21.04.22 13:48:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.