[]

Uykuya dalamama, gece erken saatte uyanma

Son bir iki aydır gece uykuya dalmakta zorluk yaşıyorum. Yorgun olsam da zor uyuyorum ve uyuduktan bir iki. Bazen üç saat sonra uyanıyorum zınk diye. Sonra bir iki saat uyuyamıyorum. Bu çok can sıkıcı bir hal almaya başladı benim için. Bununla ilgili görüşlerinizi önerilerinizi yazar mısınız




 
bir şeyler dinleyin. Benim için kesin çözüm olan öneriler:
radyo tiyatrosu dinleme (trtdinle uygulamasını öneriririm)
siyaset analiz programları dinleme
  • slymene  (21.04.22 09:28:56) 
stress nedenlerini elersek
1-su an bir diyet yapiyorsaniz bu nedenle olabilir (ketojenik diyetin yan etkisi boyledir mesela)
2- magnezyum eksikligi de cok gorulen bir nedendir. doktora danisarak uygun magnezyum takviyesini alabilirsiniz.
  • cairo  (21.04.22 09:37:41) 
tekrar uyanmak konusunun sebebini bulmak lazim o ayri. Cise kalkip tekrar uyuyamama falan degilse yani. Ama uyuyamama sebebi zihinse yani dusunceler birbirini kovaliyor ve o uyku aninin konsantrasyonuna ulasmakta problem varsa; meditasyon yapmanizi oneririm. Bunun disinda eger aksama yakin agir bir spor elementi varsa bunu elemenizi oneririm bir sure. Aksam yatmadan 1 saat once mumkun mertebe mavi isik yayan tv cep telefonu vs. ile iliskinizi azaltin ve 23'ten once yatakta olmayi hedefleyin.
Kahve kola vb. yogun cafein iceren icecekleri 18 den hatta 16 dan sonra tuketmeyin. Bunun disinda horlama yada uyku apnesi gibi uyku kalitesini etkileyen farkli problemler varsa o tabii doktor mudahalesi gerektirir, septum deviasyonu duzeltmek gibi yada bir uyku kliniginde test/tedavi yontemleri gibi.

  • wallcan  (21.04.22 09:41:32) 
Bir şeyler dinlemeyi denedim beynimde atlayan koyunları saymayı denedim. Youtubeda ağzını şapırdatarak uuuttuğunu iddia eden biri var onu bile izledim.
Çaydan kahvedendir diye çay kahve içmedim
23 den önce yatmayı denedim
Telefonu ayrı bir yere koymayı denedim rahatsız etme moduna aldım
Magnezyum takviyesi denedim iki gündür o da olmadı.
Yatmadan iki üç saat önce sıvı alımını kestim olmadı
Demin doktora gitti o da atarax diye bir ilaç verdi.
  • grid  (21.04.22 09:53:05) 
işaret parmak uçlarınla gözünü, göz pınarını kapak üstünden çok hafif ovuşturmayı denedin mi uykuya dalmak için


  • comp  (21.04.22 10:17:35) 
Denemedim ama bugün denerim. @comp


  • grid  (21.04.22 17:45:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.