[]

yaprak jiletle tıraş olma uzmanlarına 2 soru

1- şu an wilkinson'ın dadik bir jiletini kullanıyorum şu model: www.hepsiburada.com

daha iyi bir makine alsam tıraş deneyimim iyileşir mi? bunların agresifi-orta agresifi varmış. ben orta agresif bir şey almalıyım gibi çünkü sert ve yoğun sakallarım yok. ne alacağıma nasıl karar vereceğim? bir de bunu kullanmakla daha iyi bir makine kullanmak arasında ne fark olacak hayatımda?

2- yaprak jiletler kaç defa kullanılır? yine dediğim gibi sert olmayan çok gür olmayan sakal için.

 
1- evet biraz iyileşir ama mucize bekleme. jilet daha önemli. mesela wilkinson'un o jiletleri gayet iyidir. bende de o makineden vardı daha sonra razorus'tan çok agresif olmayan ekonomik bir makine aldım. yani biraz görünüşü insanı cezbediyor ama o plastik makineden kat kat iyi tıraş olmuyorsun.

bunu sözlükte de yazdım, bence geleneksel tıraş denilen şey, İstanbul trafiğinde işe giderken düz vites bir spor araba kullanmak gibi bir şey. fakat otomatik vites orta sınıf bir araba ile işe daha rahat gidip geliyorsun. yani bu benim için a101'den aldığım üç bıçaklı kullan at makineler. o yüzden bir şey alacaksan da çok para verme bence.

makineye vereceğin paraya bir tıraş kasesi ve iyi tıraş fırçası alıp, kullan at bıçakla beraber, yaprak jilete göre daha konforlu tıraş olabilirsin. ben öyle yapıyorum.

2- ben o wilkinson jiletlerini en az 10 kez kullanıyordum. benim de sakalım çok gür değil.
  • malheiros  (20.04.22 22:18:56) 
Bende mu makineyi kullanıyorum bir aydır.
Fakat içinden çıkan jiletleri beğenmedim yerine perma sharp jiletlerden aldım memnunum.
Tek sefer kullanıyorum.
Berberdeki ustura traşı gibi olmuyor ama daha ekonomik oluyor permatik yerine yada üç vaşlıklı yerine filan.
Ama yeni makine alacaksın daha iyi makineleri araştırabilirsin çünkü plastik ve amatör işi bence 30liraya aldım ben.
  • kararsızataletfilozofu  (20.04.22 22:29:18) 
Ben maksimum 3 kez kullandım jiletleri. Kullandığım en güzel jilet cryristal'di(israil yapımı). Yeşil astra da kullandım o da fena değildir.
Şimdi de derby kullanıyorum. Gayet beğendim. Ama arkadaşlar 8-10 kez kullanmışlar ben de deniycem. Bazı jiletler boyun bölgesinde tahrişe neden oluyor bende. Geltir.com'da da gördüm aynı sıkıntıyı yaşayanı.

Sen cihazından memnun musun? Başlangıç için orta agresiflikte olan merkur 34c ve edvin jagger de89 önerilir. Alışma evresinde yüzünü kesmeyesin diye. 34c var bende. Şimdi aynen senin gibi pazardan çin malı bir cihaz aldım. Baya agresif. Bazen onunla tıraş oluyorum. Fena değil. Ama günlük tıraş olunacak bir cihaz değil.

Hayatında ne gibi bir değişiklik olur. Keyifli tıraş olursun. Hayat kaliten artar. Yüzünde tahriş olmaz. Ama sen bu işin ilmini öğrendiysen cihazın pek önemi yok.

Mühim olan şey. Tıraş öncesi hazırlık. Yüzünü güzelce yumuşatman lazım. Rossmann'da bir tıraş fırçası var ismini unuttum. Gayet yeterli. Onunla klasik tıraş sabunu köpürtüyorum. Yüzümü fırçalıyorum, duruluyorum. Tekrar fırçalıyorum. Sonra tıraş. Eğer yüzünü yumuşatmazsan tıraş eziyete döner.
  • elitoangelito  (20.04.22 23:44:28) 
Orta agresiflikteki cihazla 2, 3 perde de tıraş oluyorum. Fakat agresif cihazla tek perde yeterli oluyor. Ama jilet açıklığı fazla olduğu için ters bir harekette kesiyorsun cildini. Açısını iyi ayarlaman lazım.


  • elitoangelito  (20.04.22 23:50:09) 
makine olarak bir kaç farklı marka kullandım. pahalı modeller değildi, aralarında ciddi bir fark göremedim. internetten sağdan soldan okurken pahalı modellerin farklı sonuçlar verdiğini söylüyor herkes ama 4-5 farklı jilet kullandım. en sonda da döndüm berberime sordum, permasharp en iyisi geldi. (yaygın olarak bulabildiklerimiz arasında) sanki jilet ilk etapta daha önemli bir unsur. kötü makine + iyi jilet kombinasyonu, iyi makine + kötü jilet kombinasyonundan çok daha iyi.


  • co2s2  (21.04.22 12:13:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.