[]

Otele hiç gitmeyen birine tavsiye verir misiniz?

Şirket beni 3 geceliğine ankara'daki termal otele gönderiyor. Açıkcası orada ne yaparım ne ederim bilmiyorum. Termal otelmiş, yanıma ne alıyım. Yemekleri nerede yiyeyim. Sınavlarıma da çalışmak istiyorum, orada uygun yerler var mıdır?

Kısacası benim gibi bir cahile kısaca genel olarak yanıma neler almam gerek bilgi verir misiniz? İlk iş resepsiyona gitmek mi mesela:). Millet dalga geçer diye soramıyorum kimseye.


 
evet otele girince resepsiyoma gidip rezervasyonum vardı şirket aracılığıyla falan filan dersin sonra kimliğini isterler büyük ihtimalle. orda bi iki dk işlemlerle uğraştıktan sonra oda anahtarını verecek ve kahvaltının yemeklerin saatini ve nerede yendiğini anlatacak. aklında tutamazsan odandan resepsiyonu arayıp sorarsın. otelin termal havuzu vs varsa odada zaten bilgilendirme broşürü gibi bişe olur büyük ihtimalle. restoran menüsü de olur. ücreti mukabilinde odaya da söyleyebilirsin. çıkış yaparken alıyorlar bunların ücretini.

havluyu falan veriyorlar zaten. otelin şampuan ve duş jelleri çok kötü oluyor. eğer kendi küçük seyahat kutuların varsa biraz yanına almanı tavsiye ederim. bir de duş terliği iyi oluyor. herkesin duş aldığı yere çıplak ayak basmamış oluyorsun.
  • olutaklidi  (20.04.22 16:37:30 ~ 16:38:41) 
cok sevimli sormussunuz:)
giriste direkt resepsiyona gideceksiniz, kimliginizi verip kaydinizi yaptirinca size oda kartinizi verecekler ve bellboy sizi odaniza goturecek, imkaniniz varsa biraz bahsis verin ona odayi size teslim ettiginde. 50 lira falan

oda kartinizi kaybetmeyin, onunla odaya gireceksiniz bir nevi elektronik anahtar,

ayrica odaya giriste genelde sagda bir soket olur karti oraya takinca elektrik acilir isiklar vs...

oda paketinizi bilmiyorsaniz resepsiyona sorun, kahvalti, ogle aksam yemegi dahil mi diye

bunlarin zamanlarini ve nerede olacaginizi sorarsaniz soylerler

genelde kahvalti 10'a kadardir mesela.

sinava odaniz da lobby de her yerde calisabilirsiniz, wifi sifresini istemeye cekinmeyin

termal otelse havuzu spa si vardir

yaniniza mayonuzu ve terliginizi alsaniz yeter, havlu vs onlar verirler.

yemekler acik bufe ise gidin bufenin basina tabaklar orda dizilidir alin bir bos tabak doldurun ne isterseniz, bos bir masada yiyin:)

restoran girisinde oda numarasini sorarlar mutlaka

cikista tekrar resepsiyona gidip check-out-cikis yapmak istediginizi soyleyeceksiniz

ekstra bir harcamaniz varsa cikacaraklar (mini bar kullanimi, odaniza dahil olmayan bir hizmet aldiysaniz veya) eger bir harcamaniz varsa odeyip otelden cikacaksaniz.

bu kadar

oda kartini kaybederseniz panik olmayin, resepsiyondan isteyin yenisini tanimlarlar.
  • cairo  (20.04.22 16:39:49) 
çok teşekkür ederim iyi ki varsınız. @olutaklidi @cairo @hot potato


  • sakince  (20.04.22 16:52:00 ~ 17:03:42) 
bazi otellerde odada isiklarin/elektirigin calismasi icin oda kartinin yukarida bahsedilen sokete takili olmasi lazim. yani odadayken karti sokette birakiyorsun surekli, odadan cikarkan aliyorsun.

sinava calisacaksan giris yaparken resepsiyona benim odada calisabilecegim masa var mi diye sor. belki masali odaya koyarlar, zaten tum odalarda masa yoksa.
  • hot potato  (20.04.22 16:57:46 ~ 16:59:27) 
Teknik şeyler anlatılmış. O otel 2004 yılında benim de ilk kaldığım oteldi. Ayrı bir yeri vardır. Sabahları çam kokusu müthiş olur.


  • cekcekli  (20.04.22 18:17:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.