[]

İctiginiz en iyi mercimek corbasi

İcinde neler var neler yoktu? Damak tadiniza hangisi uyuyor? Lokanta usulu olanlarda tam olarak nasil yapiliyor? Bence salca yakismiyor mercimek corbasina. Sogan olabilir ama havuc, patates bozuyor gibi sanki orjinalligini. Siz nasil seviyorsunuz?




 
Balkabaklı.


  • Mcfly  (20.04.22 14:24:31) 
Ben de tam tersi sade mercimek çorbası sevmiyorum. İçine küçük bir patates ve havuç ekliyorum illa ki. Soğan ve azıcık salça da koyuyorum. Hepsini biraz soteleyip öyle suyunu ve tuzunu ilave ediyorum. Sanırım benim corbami sevmezsiniz siz :).

Arkadaşımın annesi mercimekleri önden unla biraz soteler, pişerken bir bardak da süt ekler. Mercimek, un, süt ve baharattan oluşuyor onun çorbası. Üstüne de yağ yakılır tabii ki. Güzel bir çorba oluyor ama ben mercimek çorbası deyince direkt bunu anlamıyorum.

Kardeşim de içine illa kimyon ekliyor.
  • fraise  (20.04.22 14:29:43) 
içine un koyuyorlar galiba lokantada. ben aynı @fraise gibi yapıyorum. hatta geçen gün kalan yeşil kabağı doğradım. sonunda rondodan geçirince gayet güzel oldu.


  • bohr atom modeli  (20.04.22 14:34:41) 
ben unlu halini sevmiyorum. o yüzden kıvamı ve lezzeti için patates kullanıyorum, evde havuç varsa onu da ekliyorum mutlaka. salça ya da baharat kullanmıyorum. içerken üzerine limon sıkıyorum. mercimek, patates, varsa havuç, soğan ve limon suyundan oluşuyor benim yaptığım ve çok seviyorum.


  • hypathia  (20.04.22 14:43:19) 
hypathia gibi yapıyorum ama çok az salça ekliyorum hafif tat ve renk için. patates soğan ve havuç abartmamak koşuluyla çok yakışıyor.


  • avatar is back  (20.04.22 15:09:34) 
valla nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama adile sultan ev yemekleri'nin fırınlanmış mercimek çorbası muazzam. fırınlanması ile ilgili bir durum olsa gerek.


  • co2s2  (20.04.22 15:26:41) 
et suyu ve varsa ilik falan katiyorum.
varsa hem kirmizi hem sari mercimek yoksa sadece kirmizi mercimek ve sadece sogan koyarim. biraz karabiber cekip, tuz ekler kaynatirim. baska hic bir sey girmez icine.
sonrasinda uzerine biberli yag.
  • 65 derece  (20.04.22 15:38:39) 
defne yaprağı deneyin, tavsiye ederim.


  • kumandanim  (20.04.22 16:55:43) 
eskiden yapılan gibisini yıllardır içmedim. bence işin sırrı eskiden süzgeçten geçirilirdi şimdi her şeyi blenderde çekiyorlar, aynı tadı ve dokuyu vermiyor.


  • tiny penny  (20.04.22 18:59:42) 
Salça mercimekte olmuyor. Et suyu, soğan, havuç; bunlar iyi gidiyor.


  • Cruyff  (20.04.22 19:02:48) 
Zeytinburnu 58. Bulvardi sanirim. Konyalı adinda bir esnaf lokantasi vardi. O mercimek corbasini baska yerde icmedim.


  • deepfear  (20.04.22 23:29:04) 
salça ve un kavuruyorlar lokantada. bir de nane katın efsane oluyor. süt katan da var soft oluyor baya.


  • xrated  (20.04.22 23:32:57) 
mercimek çorbası yağsız un çorbasından bile lezzetsiz nimeti hor görmek istemiyorum ama
un çorbasının düz bi tadı var en azından
elimizde sadece su var bunu yemeğe çevirelim de karnımız doysun zannedelim demişler içine mercimek atmışlar, hikayesi aşağı yukarı böyledir

o yüzden cevap, hiçbiri
  • comp  (20.04.22 23:55:11) 
Kemik sulu olmalı. Patates lezzet verir. Ben severim.


  • elitoangelito  (21.04.22 00:01:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.