[]

gunde 1 adet sigara?

yillardir sigara ile olan iliskim alkol alinca arkadaslardan otlanmak seklindeydi. simdi birkac aydir stresli bir donemden gectigim icin arada paket aliyor, paketi de 2-3 haftada falan anca bitiriyorum. yani gunde 1 veya 2 gunde bir seklinde.

boyle olunca da biraz kotu hissetmeye basladim cunku sigaraya baslamak istemiyorum? bu icme frekansi nasildir? icmek sayilmaz denebilir mi? yoksa ben de boyle basladim diyenleriniz var mi?


 
Bence artarak devam eder


  • baal  (20.04.22 06:50:43) 
İçmek sayılır bunlar. Çünkü o bahsettiğin anlarda sigarayı gerekli ihtiyaç olarak görüyorsun.
Alışkanlığın başlarında gibisin.

Stress oranın arttığında o günlük sayı da artacaktır.
Sigarayı asıl olarak bırakan sadece yıllardır içmeyen değil, içme olasılığının en fazla olduğu stress, sinir gibi olumsuz durumlarda kendisini kontrol edendir diye düşünüyorum.
olumsuz durumlarda sigara yerine başka alışkanlık kazanmak lazım.

arkadaşlardan almak yerine artık kendin alıyorsun. buna level atlamak denir.
  • Erva  (20.04.22 06:54:33) 
bu paket bitince yeni bir paket alma. buna odaklanmaya calis. olunca iciyorsun ama olmazsa ilk birkac gun aranirsin ama cikip taa markete kadar gidip almazsin.


  • hot potato  (20.04.22 06:58:56) 
tibben senede 12 sigara/puro/nargile ustu sigara iciyor sayiliyor demisti bana bir doktor.


  • cooperr  (20.04.22 07:01:56) 
bırak. artarak devam eder +1


  • tabii lan manyak mısın  (20.04.22 08:31:57) 
Boyle baslaniyor zaten sigaraya. Kestirip atmazsan gunde 1 paket icersin. Hic kacisi yok.


  • brkylmz  (20.04.22 08:50:18) 
aynı şekildeydim hatta 27 yaşındaydım. lan bu saatten sonra tiryaki falan olmam diyordum. bir gün kafamın tepesini attıran bir şey oldu arka arkaya 4-5 tane içtim. sonra midem falan bulandı ama tiryakiliğe de kapıyı açmıştım.


  • lazpalle  (20.04.22 09:22:18 ~ 09:22:33) 
Cevremde 28 yasindan sonra sigaraya baslamis 4 5 kisi var. hepsi ayni sekilde basladi. Biri de direkten dondu gunde 2 sigaradayken.
Bence acilen, yol yakindan hayatindan tamamen cikar. En az 1 sene falan da tek bir dal bile tuketme, hala kendini sigarayi yeni birakmis bir insan gibi dusun.

  • zimbirik  (20.04.22 09:40:51) 
bagimliligin en buyuk belirtisi inkar etmektir zaten.
Gecmis olsun zaten su an sigara bagimlisi olmussun.

Icmeyince mutsuz olup yoksunluk belirtisi gostereceksin.
  • divit  (20.04.22 11:22:13) 
Tam dediğiniz gibi yirmilerin sonunda başladım, bir yıl böyle gitti bazen iki oldu üç olmadı ikinci yıl günde iki üç taneydi, üçüncü yılda beş altıyı bulduğu günler olurdu, bir hiç içmediğim olurdu, arkadaşlarla oturuluyorsa sayı kaçardı. Bir süre bırakayım içmem ki dedim sonra o kadar çok otlandım ki insanlardan geri sigara alıyordum onlara. Birkaç önce canıma tak etti, üçüncü denemede bırakabildim. Yapmayın etmeyin böyle başlıyor insan evet.


  • kullanıcıadımbuolsun  (20.04.22 11:23:04) 
Çevremde ne kadar 'Aaaa! Ne güzel. Keyif içicisi bu.' dediğim adam varsa zaman içinde keşe döndü.
Sigarayı azaltarak bırakabileceğini sananlar var bir de.

İnsan sigarayı ya içer, ya da içmez. Ortası durumlar gelip geçicidir.
  • Mirket  (20.04.22 11:38:52) 
Sigaraya böyle başlanıyor. Ben sigaraya ilk başladığımda lisedeydim, okul çıkışı kuytuya gidip 1 sigara içip eve giderdim. Sonra bi baktım her gün yemekten falan kısıp o parayla paket alıyorum :)


  • mg3929  (20.04.22 12:26:19) 
Yukarıdaki herkese ek olarak, günde bir sigara içmekle yarım paket sigara içmek sağlığınıza neredeyse aynı zararı veriyor. Yol yakınken geri dönün.

www.health.harvard.edu
  • kobuzchu kiz  (20.04.22 14:14:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.