[]

Remote çalışmak

Bu şekilde çalışanlar gerçekten nasıl çalışıyor anlamıyorum. Ben bir hafta evden çalışınca acayip verimin düşüyor. Şimdi bir fırsat geldi remote çalışma ile ilgili ama çok tereddütlerim var. Memnun musunuz gerçekten ?




 
2016’dan beri full remote çalışıyorum, ara ara canımız istediğinde iş arkadaşlarımızla buluşuyoruz. İnanılmaz memnunum ve kesinlikle ofise geri dönmek istemem bundan sonra. Odamda özel pc ekran setupı vs varken ufacık laptopa hiç iş yapamıyorum zaten artık


  • roket adam  (19.04.22 22:20:50) 
3 yılı aşkın süredir remote çalışıyorum.

- Alışması ve kendi çalışma düzenini oturtması biraz zor başlarda. Ama sonradan daha verimli hale geliyorsun.

- Trafik çekmemek mükemmel bi olay, gün resmen uzuyor.

- Sosyalleşme işi sıkıntılı, ama iş arkadaşlarını sevmiyorsan bi avantaj da olabilir.

- Yemek, uyku vs. düzenini daha istediğin gibi ayarlayabiliyorsun.

- İstersen başka şehirden çalışabiliyorsun.

Genel olarak aşırı memnunum ben. Bi tek biraz daha fazla sosyalleşebiliyor olsaydım daha iyi olurdu, ama o kadar yani.
  • plutongezegendegilmi  (19.04.22 22:21:55) 
Yaklaşık 2 yıldır pandemi nedeniyle evden çalışıyorum. Pazartesi rutin şirkete çağırdılar normal mesaiye dönüyoruz. İnanın aklımın bir köşesinde istifa etsem mi var o kadar diyorum. Çok alıştım evden çalışmaya hiç gidesim yok.


  • koskoca kirpi  (19.04.22 22:26:49) 
İşin eve uzaksa akşam dönüşü eziyet. Asosyallik sıkıyor ama işten dönüş yolunda şükrediyorum. Pandemi ilk başladığında geceleri uyuyamıyordum. Çünkü işten çok yolda yoruluyormuşum vücut yorulmayıp uyumamaya başladı :D


  • amusan  (19.04.22 22:30:38) 
3 yıldır remote çalışıyorum, evde kendi duzenim oluştu, ister deniz kenarı ister dağ bayır gezerken çalışıyorum. İşimin sevmediğim kısımları olsa bile sırf uzaktan olduğu için katlandığım zamanlar oluyor. Bu daha asla ofise hayatına dönmem.


  • mirty  (19.04.22 22:38:15) 
Coronayla remote calışmaya başladık, başlarda çok zor gelmişti ama şimdi acayip alıştım, hergün işe nasıl gidiyomuşum bilmiyorum. Her gün işe gitmek delilik


  • euteamo  (19.04.22 23:31:33) 
Benim gözlemim memnun kalmayanlar ya yalnız yaşayanlar ( sevgiliye, eşe veya çocuğa vakit ayıramamanın tatsızlığını bilmeyenler, ayrıca yalnızlıktan sıkılanlar)
ya da evinde bir çalışma alanı yaratamayanlar. Mutfak masasından ofis verimi alamazsınız. Sadece iş için ayırdığınız/düzenlediğiniz ve kullandığınız bir masa, yüksek konforlu çalışma sandalyesi ve dağınık olmayan sade bir ortam gerekli. Oda bile şart değil ama böyle bir köşe lazım.

Mola vermek,
Arada bir kalkıp yürümek, imkan varsa öğle arasında ebin yakınında bir yürüyüşe çıkmak falan gerekli.

Bütün artılarını geçtim, yolda geçen zaman ve kişisel bakım için harcanan -normal bakımın üstündeki kısım- zamandan tasarruf bile muhteşem.
  • jimjim  (20.04.22 00:15:04) 
Remote çalışmanın en büyük avantajı yolda geçen zamanın cepte kalması sanılıyor ama öyle değil. Şirketteyken yapılan birçok şey remote çalışılırken yapılamıyor. Sigara molası, 15-15 30 dk oradan zarar, yemek molası, 1 saat de oradan zarar. E yolda geçen zaman da o kadardı zaten. 17 de babam gelse yapmayacağım işi remote iken 18-19 lara kadar yapmak zorunda bırakılıyorsunuz. Mouse idle durumdayken bile adamlar görüp napıyorsun bir sorun mu var diyor. Resmen esir gibi hissediyor adam kendini. Ben şirketten çalışmaya okeyim. İyice moronlaştık evde 3 yıldır.


  • Arthur Dayne  (20.04.22 03:01:42) 
başta ben de zorlandım, ev benim konfor alanım kardeşim iş mi yapılır dedim. Ki öyle de oldu yani ofiste masaya oturuyosun herkesle birlikte işe başlıyorsun. Bir işi bitirmeden de kalmıyorsun. Veya iş arkadaşların, patronun ortalıkta olabiliyor ister istemez bir baskı hissediyorsun işler bitiyor. Ama evde o olmadı hiç. Arada uyuyorum, markete gidiyorum, içeriden biri sesleniyor. Gel şuna yardım et diyor, sohbet etmeye geliyor falan, anlatamıyorsun de derdini.

Ama bi 4 ay sonra falan yönetmeye başladım. Hem aile evinden çıktım o da rahat oldu. Yol çekmemek, istediğin an çalışmak, istediğin yerde çalışmak büyük lüks kesinlikle geçmelisiniz.
  • ananiyimioguz  (20.04.22 03:47:15) 
pandeminin ilk gününden beri remote çalışıyorum.

trafik benim için dert değildi, 9 km mesafedeyim. motosiklet de vardı.
yemek için negatif ve uyku için pozitif bir durum.
dışardan çalışma gibi bir güzelliği var.

bence olması gerekendir.
  • baldan kaymak  (20.04.22 08:48:06) 
evde bir odayı ofis haline getirmeden olmaz o iş. Kanepeden çalışmak olmaz. Remote çalışmanın avantajları dezavantajlarından fazla.
Verimlilik anlamında da cok daha iyi.

Yöneticiyim, şirket bir süredir ofise dönmeyi düşünüyor "remote verimi düşürdü" diye inanıyor çünkü yaşı büyük yöneticiler.

Oysa geçenlerde deneme için haftalık toplantılardan biri yüzyüze yapıldı. Online'da 20 dakikada biten bir toplantı yüzyüze 120 dakika sürdü. Çünkü goygoy, geç kalanlar, arada gündem dışı başka işler vs...

Bu çağda remote çalışmaya alışamayan şirketin de çalışanın da verimliliği sürdürmesi zor.
  • anten  (20.04.22 11:31:40) 
Adı üzerinde evden çalışmak değil uzaktan çalışmak.

Sabah asıl focus gerektiren işleri hallettim, öğlen arasında spora gidip ardından işyerinden iki arkadaşla dışarıda buluşacağız. Bence mükemmel?


edit:

* İşyerinde aslında çoooook ölü zaman oluyor. Diğer insanların iki haftada yapabildikleri şeyleri aşırı ilham gelen iki saatte falan yapabiliyorum. İşyerinde reddit okumaktansa evde kitap okuyorum, hobilerime zaman ayırıyorum. Yanda laptop açık iş gelirse yapmak üzere kendime zaman ayırıyorum.

* Dandik işyeri giysileri yerine günlük hayatta giyilebilecek şeylere harcayabiliyorum paramı.

* Ulaşım sorunum zaten yoktu ama sabah o hazırlanma evresi çok zaman harcıyordu. Ondan kurtuldum.

* İşyerinde görmek istemediğim mecburen konuştuğum insanları ne gördüm ne duydum çooook güzel.

* İşyerindeki arkadaşlarımı tüm gün görüyoduk ama iş çerçevesinde oluyodu hep, şimdi akşamları çıkıp partiliyoruz falan.


daha bir sürü artısı var. kargo gelecek diye panik bile yapmıyosunuz zaten evdesiniz ya da ne bileyim bi işiniz olduğunda 15dk çıkıp halledip dönüyosunuz. bunlar birikiyor böyle pozitif şeyler.
  • aguen  (20.04.22 11:36:24 ~ 11:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.