[]

Tezi online savunmak mı yüz yüze mi?

Selamlar;

Enstitü böyle bir opsiyon sunuyor. Biri diğerine ne konuda üstün sizce? İkisi arasından hangisi tercihiniz olurdu ve tabii neden?

Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Ek: Muhtemel savunma tarihinde o şehirde olmayacağınızı, yüz yüze seçerseniz yolculuğu göz önünde bulundurmanız gerek.

 
Savunma sırasındaki etkileşim çok önemli. Savunma bittikten sonra biraz oturursunuz mesela, sohbet edersiniz hocalarınızla, kişisel bir takım tavsiyeler olabilir doktorayla ilgili. Bunlar önemli şeyler. Ben olsam yüzyüze seçerdim. Sonuçta akademik hayatta bir yüksek lisans bir de doktorada yaşayacağınız birşey.


  • mantheman  (19.04.22 21:01:49) 
yüz yüze daha anlayışlı, dikkatli olurlar diye düşünüyorum. online olan her şey bana sanki formalite icabıymış gibi geliyor ve işi robotikleştiriyor. dikkati kaybedip beğenmezlerse kestirip atma ihtimalleri online'da daha yüksek bence.


  • jen  (19.04.22 21:14:21) 
Online. Stresi daha az. Tavsiyeler zoomdan da verilir.


  • ceketimi alip cikcam  (19.04.22 21:23:25) 
Onlineı bence kendine özguvenı olmayanlar seçer, eger urettigin işten emin degilsen,zaten konuşmamı ezberleyip savunmaya giricem dersen onlineı seçersin.

Ben olsam ben de yuz yuzeyi seçerdim. Onlinedaki etkileşim yuz yuzedeki gibi olmaz.
  • e mice  (19.04.22 21:32:18) 
@e mice

Hocam aslında özgüvensiz olarak genellemeye katılmıyorum. Nitekim online'ı seçme sebepleri salt özgüvensizlikten ya da stresten kaçma olmayabilir. Benim zira öyle. Çalışmama oldukça güveniyor ve arkasındayım ama sürecin şehir dışından kalkıp gitmeye değer olup olmadığından emin olamadım. Kaçırdığım ekstra bir nokta varsa duymak istedim.

Cevap veren arkadaşlardan birinin hesabı onaylanmamış sanırım. Dilerse cevabını mesaj olarak atabilir.
  • Amaranta ursula  (19.04.22 21:59:32) 
Özgüvensizler seçiyor diyelim, ne değişecek hocam. Herkes nasıl rahat ediyorsa öyle olsun. Hocaların da işine gelebilir. 2 jüri üni dışından değil mi ? Adamlar/kadınlar başka üniden gelecek savunma için.

Etkileşimin faydasını ben tam anlamadım galiba, açar mısınız. Kendi hocalarınla zaten etkileşiyorsun doktora da. Gerisi formalite değil mi ?

Çok çok iyi bir şey yapmadıktan sonra, belli bir sürenin ardından kimse önemsemiyor, tezin akılda kalmıyor.

Çıkarttığın yayına bakılıyor.

Kritik bir hata yoksa (ki sanmıyorum, danışmanınızın süzgecinden geçmiştir sonuçta)
Kestrip atmazlar hocam.
  • ceketimi alip cikcam  (19.04.22 22:21:20) 
Kendini onlineda anlatman daha zor olabilir. Bir mulakata girmistim, hayvan gibi yagmur yagiyordu. Yagmur sesinden dolayi artik ne kadar sesim gitti, ne kadar kendimj ifade edebildim bilmiyorum. Hocalar da konferans odasina toplanmis. Ortada bir mikrofon var, oradan konusuyorlardi. Anlamak bile zordu. Bok gibi bir mulakat gecmisti, elenmistim. Yuzyuze olsa daha basarili olurdum diye dusunuyorum.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (20.04.22 00:04:30) 
Ben de şöyle bir bakış açısı getireyim 12 sene önce lisansta tez sunmuş biri olarak. Yüz yüzede hocalar bir noktadan sonra sıkılmaya başlıyor algıları kapanıyor boş boş yüzüne bakp sizi dinliyorlar. Online’de sanki daha cok olaya kanalize olup sizi sorularıyla sıkıştırabilirler. Ben yüzyüzeyi seçerdim. Hem sunumun nasıl gittiğini vakışlardan daha iyi anlarsınız ona göre yön verirsiniz


  • regina phalange  (20.04.22 01:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.