[]

Fesleğenlerim neden ölüyor?

Romalılar!

Malumunuz yaz geldi, sivrisinekler azdı, ben de önlem olarak her yere fesleğen koymayı düşündüm ama fesleğenlerimin hiçbiri yaşamıyor. Koçtaş'tan aldıydım 10 gün içinde öldü ki hiç sulamadık da... Diğer fesleğen de ölmek üzere...

Nasıl yaşatılır bu fesleğenler ulan! Böhüüü ölmeyen fesleğen istiyorum :(

 
Başka bir yerden bir tane fesleğen al, bak bakalım ölüyor mu. En azından problemin senden mi yoksa Koçtaş'tan mı kaynaklandığı ortaya çıkar.


  • burasi kasiyo msn var mi  (13.06.10 18:04:44) 
aldığımız fesleğen saksısında bol ve sık sulama ister diyor. su olmadığı için ölmüş olabilirler mi?


  • sutlu nescafe  (13.06.10 18:10:09) 
güneş de görmesi gerekiyor belki evin içine koyduğunuz için de olabilir ha? olmaz mı? ben de çünkü "annneeeee odama fesleeen al odamda sinek istemiyorum" dediydim o da ölür her halde kapalı alanda falan dediydi. no?


  • cedric tweedledee  (13.06.10 18:19:21) 
ehehe sulamadığın için ölmüş olmasın? :)


  • kediebesi  (13.06.10 18:33:03) 
nerdeyse hergün su istiyor fesleğenler diye hatırlıyorum. 3 ay bakmak zorunda kalmıştım 2-3 gün su görmesin hemen yaprakları soluyordu.


  • montreal  (13.06.10 21:28:23) 
10 gün hiç sulamamanız muhteşemmiş :D
Sulayın efendim fesleğenlerinizi.ondan ölüyorlardır.

  • afush  (14.06.10 00:43:06 ~ 00:43:24) 
ahahah nasıl da yanlış aktarmışım, şöyle ki ben bi fesleğen aldım çiçekçiden, suladım falan ama çürüdü iki hafta içinde, gittim çiçekçiye ne iş? dedim. fesleğen su istemez, çok sulamışsın çürümüş dedi. yani yaprakların solması değil de çürüme var.

sonra başka bi yerden fesleğen geldi, o da çürüyor hafiften.

bunu da koçtaş'tan aldım, adama dedim böyle böyle, evet fazla sulamayın dedi. ben de gelince bi suladım, arada sulama denilemeyecek eser miktarda su ekledim, yine çürüdü yine çürüdü :/

Kaç günde bir ne kadar su vermek lazım bilemedim ki!
  • deliberte  (14.06.10 01:12:40) 
su ayarını toprağına dokunarak ve bitkinin genel halinden anlayabilirsin.
toprak nemli olmalı ama çamur gibi olmamalı. parmağını değdirince ıslak olacak ama eline çok toprak yapışmayacak :) ay ne uzun anlattım.

işte kurudukça ver 2-3 günde bir filan. tabi havanın rutubetine göre de değişir bu zaman, o yüzden belli bişi diyemiyoruz.

musluk suyunu bir kaba koy beklet, öyle kullan.

fesleğenler güneş sever diye biliyorum, yeterince güneş alıyor mu?
saksını hiç değiştirdin mi? kökleri nasıl?
  • kediebesi  (14.06.10 01:20:29) 
Şimdi bir tek Koçtaş'ınkini değiştirmedim çünkü saksılı aldım onu, diğerlerinin hepsini saksıya evdeki taze toprakla ektim. mesela son fesleğenin toprağı tam da senin dediğin gibi.

Bir dakika güneş olabilir sorun çünkü fesleğenlerimi "gölge fesleğeni" lafından yola çıkarak hiç dışarı çıkarmadım. dün çin karanfilimi ve papatyamı ve hatta kaktüslerimi dışarı çıkardım, bunlar hiç aklıma gelmedi. Evde güneş görüyor ama belki dışarı çıkarmak lazım paşalarımı?

Şey düşündüm, bitmiş cam sil kutusunda su olur bizim hep, fıs fıs sıksam mı? belki değişik tarz bir sulamadan hoşlanıyordur? hmmm

ah bir de ne musluk suyu? içtiğim sudan veriyorum bişi olmasın diye, yanlış mı yapıyorum? sakınan göze çöp mü batıyor?
  • deliberte  (14.06.10 01:31:59 ~ 01:32:44) 
evet şişe suyunu aslında biz bile içmemeliyiz ya neyse :)

fıs fıs işe yarar ama gölge iken yapmalısın. fısfıslayıp güneşte bırakırsan damlaların mercek etkisi nedeniyle yapraklar yanacaktır. geceleri yap :)

güneşe çıkar, hatta temiz havaya çıkar tabi ki :)
bi de sev ilgilen :) arada okşa, elini kokla filan...
bir iki parça kopar yemeğine kat.
fesleğen budamadan hoşlanıyor sanıyorum.
  • kediebesi  (14.06.10 03:26:53 ~ 03:27:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.