[]

hdd alırken neye bakılır - sadece arşiv için

uygulama çalıştırmak için değil, salt kişisel arşivimi depolamak için almak üzere, uzman görüşüne ihtiyaç duyduğum hede. bulut teknolojisine güvenmiyorum, googledrive gibi firma önermeyecek, kadim torrent kültürüne vakıf yazarların bir mesaj uzağındayım.

4 - 6 tb yeterli ama,

okuma yazma hızları mı?
ön belleği mi?
dönüş hızı mı?
gecikme süresi mi?

yoksa hepsi mi benim için önemli?

 
şunun üstüne yok al-unut aleti.
www.mediamarkt.com.tr

  • jamswety  (18.04.22 15:37:52) 
aktif kullanmayacağın için bunlar da pek önemli değil aslında. Yeni usb3.0 diskler (üstteki örnekteki WD'ler mesela) gayet hızlı.

Böyle değil açık oem disk alacaksan rpm'e, yazma ömrüne vs. bakabilirsin tabii ama arada yazılıp uzun süre saklanacak disk için çok önemli değil yine.(örneğin güvenlik kamerası gibi 7/24 yazılacak şeyler için daha dayanıklı diskler üretiyorlar, ama senin istediğin o değil ve işine yaramaz)

fakat, önemli veriyse 2 tane al. Hatta bir diski mümkünse başka mekanda tut. En önemlisi bu.
  • nhk ni youkosu  (18.04.22 15:54:28 ~ 15:55:29) 
öncelikle @jamswety+1

Eğer harici disk olsun derseniz en uygun seri WD Elements serisi ancak dikkat edin Elementsin bir de 2.5" olan taşınabilirleri var onlardan uzak durun gerçekten çok dayanıksızlar 2 tane bozdum şimdiye kadar, 3.5"'den şaşmayın.

Gelelim diğer mevzuya, USB teknolojisi hala çok yavaş kalıyor veri transferinde, Eğer Masa üstü PC kullanıyorsanız ve sizin için diskin takılıp sökülmesi sorun değilse Seagate IRONWOLF serisi 3.5" harddiski tavsiye ederim, bu seri özel olarak NAS cihazları için tasarlanmış ve dayanıklılık konusunda kendilerinden o kadar eminler ki veri kaybı konusunda garanti veriyorlar ola ki bir veri kaybı yaşanırsa 2 yıl süre içerisinde o veriyi de kurtarma garantisini veriyorlar. Diyelim bir doğal afet yaşadınız diskiniz bozuldu ona bile garanti veriyor adamlar.

Biraz pahalıdır ama arşiv konusunda kesinlikle biçilmiş kaftan.

Son olarak anılarınızı depolayacaksanız kesinlikle ama kesinlikle cloud'dan şaşmayın. Diskler her zaman bir risk barındırır. Çalınma, bozulma vs. benim gibi çok üzülürsünüz.
  • solo  (18.04.22 15:56:52 ~ 15:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.