[]

Airbnb ile evi kiralamak?

Normal kiralama yerine bu şekilde bir kiralama yöntemine geçeyim diyorum ama evin fuhuş yuvası ya da kriminal olayların döndüğü yer olmasından korkuyorum, Türkiye'de airbnb kültürü ne durumda, normal kiralama yerine bu şekilde bir kiralama yöntemine geçilebilir mi?




 
Yer önemli, şartları sen koyuyorsun, 2 kişi en az 1 hafta falan diyebilirsiniz, illa ki günlük vermek zorunda değilsiniz.


  • selam  (18.04.22 12:18:48) 
Normal kiralasanda dediğin olumsuzluklarla karşılaşma ihtimalin var. Risk alıp denemekten başka yol yok


  • deepfear  (18.04.22 12:20:51) 
  • mantık  (18.04.22 12:36:52) 
ben de bu konuyu merak ediyorum. airbnb kiralayanlar için de daha önce ev sahiplerinin yaptığı yorumları gösteriyor sanırım bu elemek için bir yere kadar faydalı olabilir. benim de kafama takılan diğer sorunlar:
- apartmandaki diğer komşular sürekli farklı insanların girip çıkmasından rahatsız olup arıza yapar mı
- devletin vergilendirme durumları nasıl airbnb mi veriyor vergiyi ev sahibi yerine.
  • iwillsee  (18.04.22 12:40:25) 
biz 6 aydır kullanmadığımız evi 4 oda şeklinde kiralıyoruz. Normalde 6k kira getirecekse, 12k falan getirmiş oluyor. Karlı aslında. Ama faturaları almıyoruz. Afadersiniz hayvan gibi kullanıyorlar. Işıkları, aletleri hiç kapatmama, kombiyi kökleme, duşta 1 saat kalma.. gibi tavırlar sergileyebiliyorlar. Bir de 4 odanın sürekli dolup boşalması temizlik açısından yoruyor. Bazı eşyalara fark edilmez ufak tefek zararlar verebiliyorlar. Aslında bariz bir şey olsa airbnb sigortası altındaymışız. 50bin liraya kadar mıyıdı neydi hatırlamıyorum. Hiç öyle bariz bişey olmadı.

Ev kuralları belirlenirken daha katı olunabilir. Faturalar haricen istenilebilir. Konaklama süresini minimum 3gün falan diye ayarlarsanız fuhus yuvasına dönme ihtimali baya bir düşer. Ama 2 genç çift 1 ay kalacak diyelim. Sevismesinler mi? Belki sesli sevisiyorlar? Komşulara gidebilir mi? Gidebilir.

Şimdilik bizim kattakiler genç olduğu ve kiracı oldukları için ses çıkartan olmadı. Airbnb gelen kişilerin pasaport ya da kimlik numaralarını alıyor. Vergilendirme olayı da sanırım evet şirket komisyon alıyor zaten sizden, onların toplamıyla da devlete vergi ödüyor diye biliyorum. Günlük ev dğeil de oda kiraladığınız için de ek olarak devletten bir belge alma zorunluluğu olmuyor olabilir ama emin değilim. Biz almadık. Kullandığını bildiğim çoğu kişi de almadı. Apartmandakiler işkillenmiş biraz bunlar ne böyle falan diye. Oğlumun değişim programından insanlar falan demiş annem :D Apartman küçük ve dedikoducu tayfa da yaşlı olduğu için bir şekilde geçiştirildi. Zaten gelen kişilerin çoğu yabancı. %20si türk oluyor.
  • ananiyimioguz  (18.04.22 13:00:09 ~ 13:01:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.