[]

10 odalık butik hotel'de odaların boyutu

ege kıyılarında bir butik hotel yapıyoruz. odaların hepsi 35m2 mi olsun yoksa 8 tanesi 35m2, 2 odası daha 50-70m2 arası kalabalık geleceklere mi ayıralım? karar veremedik siz ne dersiniz?

şöyle bi olay var, genelde misafirler 2-3 kişi oluyorlar. evli çift ve bir çocuk şeklinde. haliyle standard 35m2 odalar yeterli oluyor. evli çift ve 2 çocuk olduğu durumda da oda yeterli aslında ama biraz küçük gelebiliyor bazı ailelere. o yüzden şimdi yapacağımız otelde 2 oda büyük olsun rahatını düşünen misafirleri buraya alalım diye düşündük. Ancak o iki odanın fiyatı haliyle çok daha yüksek olacak. korkumuz fiyatı yüksek odaların tercih edilmemesi ve müşteri kaybetmemiz. 10 odalı bir butik otelde de 2 odanın dolmaması epey kötü olur. ve rekabetin çok olduğu bir yerdeyiz.

var mıdır fikri bilgisi olan?

 
Bilgim yok ama aklıma direkt civarda ki butik oteller nasıl yapmış onu incelemek geldi.


  • ceketimi alip cikcam  (17.04.22 21:31:51) 
Bi tanesi buyuk olabilir, suite oda tarzinda. Kalabalik gelen insanlr icin degil de daha premium takilmak isteyenler icin.
Gerci cocuklu ailelerin geldigi yere o tarz insanlar pek gelmez gibi

  • kuehles blondes  (17.04.22 21:53:43) 
Otelde müdürlük yaptım. 8 35m2, 2 50-70m2 gayet süper olur. 2 kişi olup büyük oda isteyen çok olur. Fiyatına herkes bakmaz. Bütün oteller doluyor bir şekilde. Kalabalık aile olur veya normal odalarda olmayan bir kaç şey koyarsın milleti çekersin. Şömine, jakuzi vs gibi. Çevre otellere bak ve sahipleriyle görüş nasıl insanlar geliyormuş, hangi oda tipini kim seçiyor veya yoğunluk vs gibi gibi.


  • Amory Lorch  (17.04.22 21:55:50 ~ 21:56:29) 
son 8 senedir turizm sektorundeyim (otel book etme olaylari).
butik hotel havuzunun buyuk musterisi bizim couple dedigimiz iki kisilik gruplar olusturuyor sonra bunu 2 yetiskin 1 cocuk ve 2 yetiskin 2 cocuk takip ediyor. ama %80 2 yetiskin. buyuk aileler ya da gruplar icinde cocuk eglencelerinin de oldugu 4+ yildizli otelleri tercih ediyor.

mimari olarak bi engelin yoksa ben bu odalardan 2 tanesini 'adjoining room' yapardim. yani birbirine yapisik 2 oda, aralarinda bi kapi. odalar ayri ayri book edilebilir ya da 4 kisilik grup geldiginde kapi acilir ve tek buyuk oda olarak kullanilir.

ikinci alternatifin triple room yapmak olabilir. 1 double 1 single bed koyarsin. bu setup hem 2 yetiskin alir, hem 2 yetiskin 1 cocuk alir hem de gerektiginde yanina bi cot verirsin 2 yetiskin 1 cocuk 1 bebek alir vb.
  • try again fail again fail better  (17.04.22 21:58:40) 
connected room yapın ama misal iki ayrı kapısı olsun koridorun sonunda, o iki kapıdan önce de bir ana kapı olsun o odalar için. koridordaki kapıyı kapatıp oda kapılarını açık tuttuklarında kendilerine ait büyük bir alan olur. istediğinizde standart oda olarak satarsınız, talep geldiğinde de connected room olarak verirsiniz.


  • Phoebe  (17.04.22 22:12:43) 
yer iyiyse, otel de iyiyse büyük odanız her türlü dolar. biz bir çok yere tatile giderken yer kalmayınca süitte kalıyorduk, 3 kuruş fazla vermek sorun olmuyor yani eğer otel ve konum iyiyse. %20-30-50 fazla verilir süit için. tavsiyem büyük odaya büyüklük dışında bi iki özellik daha kazandırmanız. ne bileyim içine hot tub falan koyun, küvet koyun vs.


  • roket adam  (17.04.22 22:59:45) 
çoğu butik otel metrekaresi büyük odaları premium, king bilmem ne oda yapıyor birkaç ekstra da ekleyerek, öyle bir şey olabilir.


  • bass solo take one  (17.04.22 23:14:22) 
8+2 olsun.

not: eski resepsiyonist.
  • boyle buyurdum  (18.04.22 00:23:14) 
şimdi gözümde canlandıramadım herhalde ondandır ama 35m2 çok değil mi? eğer odada zaman geçirilen bir otel olmayacaksa, (kış tatili diyebiliriz genel olarak) 35m2 biraz fazla geldi bana. 1 yatak, bir banyo, dolaplar ve küçük bi masa yetmez mi? böyle bakınca 12 x 25m2 + 2 x 40m2 daha mantıklı olmaz mı?


  • co2s2  (18.04.22 11:37:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.