[]

kredi çekmek mi altın bozdurmak mı mantıklı?

araç alma arefesindeyim, daha fazla artmadan borçlanıp arabayı yenilemek istiyorum.

alacağım araç 740.000 tl değerinde.


1. seçenek : 80 gr bilezik bozdurup 200.000 kredi çekip 36 ayda 7700 tl toplamda 280.000 tl ödemek,


2.seçenek, 250.000 tl kredi çekip 48 ayda 8000 tl toplamda 385.000 tl ödemek.

altın artacak hissi var içimde bozmak istemiyorum, diğer yandan borcu da kısa sürede ödeyeyim boşuna faiz vermeyeyim istiyorum. Sizce hangisi finansal açıdan mantıklı?

 
milletin kredi çekip altın aldığı şu devirde daha az kredi çekmek için altın bozmak pek mantıklı gelmiyor bana. iş garantisi varsa altın satmadan alırdım ben. herkesin durumu farklı elbette, ytd.


  • signore  (17.04.22 16:30:32 ~ 16:30:44) 
Olabildiğince uzun vadeli kredi çekmek en mantıklısı. Türkiyede kredi ile borçlanmak ilk bakışta yüksek faizli geri ödemesi nedeniyle göz korkutuyor ama uzun vadede enflasyon yüzünden hem taksitler kuşa dönüyor hemde kredi ödemesi bittiğinde yüz güldürüyor. 10 yıl önce kredi ile ev alanlar şu anda çok komik taksitler ödüyor.


  • delikedidilimiyedi  (17.04.22 17:38:34) 
2 kişi bahsetmiş, ben de aynı görüşteyim, enflasyonun yüksek olduğu zamanlarda senin olmayan parayla mal sahibi olmak en mantıklısı, ytd.


  • seni bulacam olm  (17.04.22 19:15:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.