[]

Solo Ocaklı Fırın

yeni evimiz ankastre olmadığı için solo ocaklı fırın alacağız.

milyon tane model var, 3000 liraya da var, 8000 liraya da, 20.000 liraya da.

yemek yapmayı çok severiz. o yüzden iyi bir ocak ve iyi bir fırın olması bizim için çok iyi olur. bugüne kadar taşındıgımız evlerde hep ankastrelerle limitliydik.

ancak ben farkları nedir ne değildir gerçekten anlayamıyorum.

benim için önemli olan şey; şuanki ocağımızda 26-28cm'lik iki tavayı yanyana koymak mümkün olmuyor, küçük. bu ocakların boyutları fix değilse, geniş bir ocak almayı çok isteriz. ki rahat rahat tencereler tavalar aynı anda işlem görebilsin.

fırın tarafında da arçeliğin 360 derece ısıtma falan filan gibi özellikleri var. nacak bunlar gerçekten efektif şeyler midir bilemiyorum. çünkü bazı özellikler "sırf özellik olsun diye" koyulabiliyor. siz ne tavsiye edersiniz?

son not; mevcut evde doğalgaz yok. bu gazlı ocakların hepsi zaten aynı zamanda tüple de çalışıyor değil mi?

 
Kare olanlar standart, bir de genişleri var, onların da kendi içinde standardı olması lazım. Boyutlarına göre mutfağı hazır etmek lazım. Kuntik marka olmadıktan sonra ya da markasını bilmediğimiz aşırı pahalı modellere çıkmadıktan sonra ocakta da fırında da fanteziye gerek yok, standart modeller yeterli. Bütçe dert değilse tabii kafanıza göre alırsınız ama fiyat performans ürünü aranıyorsa servis ağı yaygın, bilindik markaların giriş seviyesi modelleri ihtiyacınızı görecektir.

Tüple çalışacağını söylerseniz ona uygun modelini verirler, temelde aynı zaten ama bağlantı yerinde değişiklik oluyor sanırım.
  • orient blue  (17.04.22 14:14:27) 
örneğin şu da var: www.arcelik.com.tr

bu da var: www.arcelik.com.tr

ve bu da var: www.arcelik.com.tr

ben spesifik olarak farklarını hakikaten anlayamadım
  • whatdreamsnevercome  (17.04.22 14:15:51) 
Bu üç fırın da temelde aynı, pişirme alanları aynı görünüyor, dolayısıyla en ucuzu alınır mantıken ama pahalı olanın teleskopik tepsisi falan varmış, yani kullanımı kolaylaştıran ilaveleri var, renk ve malzeme farkı var, LCD ekranı, elektronik düğmeleri falan var ama dediğim gibi bunlar pişirmeye etki eden şeyler değil. Arada 500 lira fark olsa anlarım da neredeyse 3 bin lira farkı ben olsam vermem. Ocak kısmında leke tutmayan, çizilmeyen kaplamalar olabiliyor. Hem temizlik açısından zaman kazandırdığından hem de sürekli göz önünde durduğundan estetik açıdan fiyat farkı verilebilir.


  • orient blue  (17.04.22 14:24:08 ~ 14:24:17) 
bu 3d pişirme falan dediği de galiba sadece marketing. çünkü benim bildiğim en standard fırın bile alt-üst-turbo paralel pişiriyor yani :)

aynen ucuza yönelmek en mantıklısı gibi. tipini beğendiklerim arasından.
  • whatdreamsnevercome  (17.04.22 14:54:24) 
kumtel luxell falan almayın sakın. çöpe attım ben 1 senede. para varsa siemens çok yoksa simfer. simfer aldım yazlığa interneeten çok memununum. 1241 modeli galiba.


  • cptxxx  (18.04.22 12:37:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.