[]

sığınmacı sayısı ile ilgili bu hesaplamada bir yanlışlık var mı?

başlığa göz gezdirdim ancak bu hesaplama şeklinin hatalı olabileceğine dair bir entry göremedim.

bu hesaplama yöntemi doğru mu?

eksisozluk.com

 
Bir yerinden sallamış
Pasif abonelik diye bişi var
Ayrıca telefon penetrasyonu inanılmaz artan bir oran
En son 7 yaşındaki kızına cep telefonu aldı arkadaşım
Ez cümle Saçma sapan bir hesaplama
  • otopsicocugu  (17.04.22 01:44:06) 
abartmış ama bakış açısını sevdim, böyle farklı sayılara istatistiklere bakarak çıkarım yapılabilir bence.

fakat örneğin ben askere giderken ikinci bir hat aldım hala aktif duruyor, kardeşim ve nişanlımın ikinci iş hatları var. İlla sığınmacı değil o yeni hatlar.
  • nhk ni youkosu  (17.04.22 01:56:42) 
26 milyon değildir de olacak ama sonuçta.
Afgan, pakiler ve yeni doğan suriyelilerle birlikte 20 milyona yaklaşmıştır sayı.

  • Cruyff  (17.04.22 03:19:21) 
  • freebird5406_2  (17.04.22 08:18:21) 
Saçma. Toplam sığınmacı nüfusunun yüzde 80’den fazlasını okuşturan Suriyelilerin (neredeyse) tamamı parmak izleriyle birlikte kayıtlı. Çünkü geçici koruma altındalar. Kayıtlı olmamaları eğitim sağlık gibi hizmetlerden fayalanamamaları anlamına geliyor. Kayıtlı olmayanlar Doğu sınırından kaçak giriş yapanlardır. Bu konuda da eğer yakalanmışlarda anında parmak izleri ve kendi beyan ettikleri bilgilerle kayıt altına alınıyorlar. Yakalanmamışlarsa zaten devletin henüz haberi yok demektir.


  • but that was just a dream  (17.04.22 12:07:20) 
Hesap dogru, cunku 2011 yilina gelindiginde telefon alabilecek herkes almisti zaten.
Ondan sonra ani bir artis normal degil. Hele son yillarda hat almak pahalandi, telsiz vergisi de pahali.
oyle keyfi alan kalmadi.
  • divit  (17.04.22 12:21:01) 
yaklaşım mantıklı sonuç doğru olmayabilir. yanlış diyenler neye göre diyor bilmiyorum ancak sınırları açık bir ülkede sığınmacı-yasa dışı göçmen sayısını bilmek tahmin etmek olanaksız. 26 milyon değilse de 20 milyon vardır.


  • paintov  (17.04.22 15:44:50) 
Şöyle bir hesaplama yapanın da, buna doğru diyen insanın matematikten gram haberi yoktur. Suriye'nin savaş öncesi toplam nüfusu 22 milyon civarıydı zaten, lübnan'da 1 milyon, avrupa'da 1 milyon, ürdün'de 600-700 bine yakın mülteci var. ırak, iran gibi daha az rakamlarda alan ülkeleri de toparlarsak yaklaşık 1 milyon mülteci de oralarda var. ee suriye'nin kendi nüfusu da şu an 16-17 milyon olarak belirtiliyor. daha azdır kalan nüfus ama sonuçta ülke komple göç etmedi. mümkün mü böyle bir şey? insanlar çok abartıyor mülteci sayısını. resmi rakam gayet gerçekçi bence, ki hiç az değil 4 milyona yakın mülteci sayısı. bunun yarısı kadar da (ki bence o kadar yok) afgan ve pakistanlı desek 6 milyon eder. ki bu maksimum rakam bence.


  • furry burns  (18.04.22 11:10:35 ~ 11:14:07) 
istatistikle, datayla yalan da söylenebiliyor doğru olan bu

suriyenin telefon altyapısı çöktü
bütün "idlib" türk hattı kullanıyor(4 milyon nüfus)
1 geçici koruma statülü(suriyeli) maksimum 3 hat alabiliyor. 3'ünü de alıyor çünkü
suriyede kalan eş dostuna da yolluyor, hatta 3.den sonrasını etrafındaki türklerden istiyor, oraya yollamak için. çarp buradaki 3,75 milyon suriyelinin büyük bi kısmını da 3 hat ile. suriyedeki milyonlarca hattı da kat.

bunları bi suriyeliyle konuşsa bilirdi, ajanstan çıkan haber bu kadar oluyor

geçici koruma 3,75 milyon, hepsi kimlikli
www.goc.gov.tr

ikamet izinli yabancı 1,5 milyon(suriyeli değiller)
www.goc.gov.tr
www.goc.gov.tr

+kaçaklar
www.goc.gov.tr

üsttekiler +1
+ örneklem yanılgısı ve genelleme.
  • comp  (20.04.22 20:46:22 ~ 20:46:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.