[]

Geçinemeyen öğrenci pasif gelir işine girsin mi?

Merhaba arkadaşlar,

Bu sıralar bol bol zamanım var, kenarda da bir miktar param var. 200 k kadar. Bu parayı bir yerde kullanmak için bekletiyordum ama bekletmeye gerek Var mı? Öğrencilik yapıyorum ve geçinemiyorum tabii ki :’), pasif gelire nereden başlamam gerekir? Bebeğe anlatır gibi anlatırsanız vs bir kaç yol gösterirseniz çalışkanımdır, işi kaparım. Yardımlara ihtiyaç duyuyorum.


 
ben paramı anchor protocol üzerinden ust (terra usd) olarak dolar getirisine attım aylık gelir alıyorum. %19,5 veriyor yıllık

arkadaşlarıma binance üzerinden ust stake öneriyorum. genellikle anchor'u anlamıyorlar ve çekiniyorlar falan. senin 13650k$'ı 30 günlük stake'e attığında sana aylık 235$, aşağı yukarı 3500tl gelirin olmuş olur. ayrıca dolarda tuttuğun için de kur dalgalanmasından vs etkilenmezsin.

sıfır riskli ve aylık getirili olarak bunlar değerlendirilebilir. şu an parayı tl'de tutmamak gerek zaten. bunlar haricinde iş, bir yerlere yatırım vs gibi şeyler hakkında bilgim yok.
  • avatar is back  (16.04.22 16:07:18) 
@avatar is back 'in dediği gibi ben de anchor protocol kullanıyorum. (kimse bilmiyor ve kullanmıyor sanıyordum)

bounded luna yaptığım için luna'lar yatırım olarak duruyor. anchor'dan borrow (borç) alıp onu earn'e koyuyorum. bu da bana risksiz bir şekilde pasif gelir getiriyor. buradaki püf nokta her gün luna fiyatına bakmak ve liq olmamak için borç oranını abartmamak lazım.

karmaşık değil. youtube'ta bir dolu videosu var.
  • parcaliham  (16.04.22 21:55:13) 
@avatar is back, hocam bu nasıl sıfır riskli ya bu firma yarın kapatır giderse ne olacak


  • Tisatiaşer  (16.04.22 23:52:27) 
@Tisatiaşer, işte dediğin gibi diyor çevremdekiler :D ben de onlara binance üzerinden ust stake öneriyorum. terra'da zaten binance kadar güvenilir benim gözümde ama korkusu olanlar için borsalar daha iyi


  • avatar is back  (17.04.22 21:19:29) 
@avatar is back
@parcaliham
@damba
İbretlik bir paylaşım oldu. Umarım herkes kendine pay çıkartmıştır ve zararlarınız can yakmayacak kadardır.
  • Tisatiaşer  (13.05.22 13:23:53) 
Selamlar,

Gerçekten ilginç günlerden geçtik. Ancak düşüncem şu şekilde; her yatırım doğası gereği belirli oranda risk barındırıyor. Elbette paranı bankaya yatırmakla kriptoya yatırmak arasında bir risk farkı mevcut. Bununla birlikte de bu risk karşılığındkai getiri oranı daha farklı.

Terra'da 18 milyar dolar bulunuyordu. Bu aslında ne kadar güven toplandığının ve insanların paralarını ne kadar yatırabildiğinin bir başka şekilde telaffuzu. Elbette UST'ye yapılan bir saldırı sonrasındaki panik halinde herkes parasını çekmeye çalışınca olay 'bank run'a dönüştü ve sistem çöktü. Bu da finansal bir risk.
  • parcaliham  (15.05.22 14:43:01) 
ne durumdasınız, kaybınız oldu mu?


  • gabe h coud  (15.05.22 15:00:43) 
0,96 civarlarında çıkış yaptım. tamamen şansaydı. bir çok kişi toparlanır, neden %4 zarar edeyim ki deyip bekledi. geçmiş olsun herkese. olay bank run'a dönüştü, üstüne operasyon da yeyince tamamen çöktü.

stablecoinler'e regülasyon geleceği kesinleşmiş oldu böylece
  • avatar is back  (15.05.22 22:30:21) 
herkese geçmiş olsun. Ben bu başlığa yazmamışım ama başka sorularda Anchor'u önerdiğim olmuştu. Yine biz iyi çıkabildik (ben de luna'nın market cap'i düşüp ust'ye yaklaşınca ve peg hafif kayınca çıkmıştım death spiral tehlikesini biliyordum ekşide entry bile yazmıştım ama ben olumlu bakan -umarım olmaz- diyen taraftaydım, çıkarak iyi etmişim)

Binance vb. yerde kilitleyenlere daha kötü oldu. Anchordan anında çıkarabildik biz.

Fakat komik bir şey söyleyeyim, UST'den Luna'dan az zarar etmeme rağmen (Luna-UST pool'unda da param vardı) esas USDT peg'i geçen düşerken korkup USDC ve BUSD'ye zararına geçtim :D USDT'nin en azından biraz teminatlı olduğunu biliyorum ama bank-run denen mevzuu mesela çok sağlam olan Türk bankacılık sistemini bile bitirebilir. Herkes mantıksız şekilde parasını satmaya/çekmeye çalışırsa sıkıntı o yüzden bir an korktum. Sonuç şu ki, stablecoinlere olan güveni bitirdiler gerçekten.
  • nhk ni youkosu  (15.05.22 23:18:47 ~ 23:20:18) 
Dolar bazlı 9-10bin dolar kar ile çıktım. Ancak bunun bir ay önceki karımın yanında devede kulak bir şey olduğunu ve 1 yıldır Anchor'da yatırımını kilitlemiş biri olarak aslında neredeyse kar bile sayılmadığını belirtmek isterim. Sonuç olarak bir yıllık sabır, sistem üstüne araştırma için harcadığım emek vs. de gitmiş oldu. Bünyede güvensizlik, hayal kırıklığı ve hafif depresyon yarattı. Uykusuzluk, açlık hissetmemek vs. gibi etkileri oldu. Ancak bir yandan da şükretmek gerekiyor çünkü dolar bazlı kayıpsız çıkan nadir insanlardan birisiyim. Luna 30 dolarken çıktım.

İki yakın arkadaşıma luna önermiştim. Birisi 50k TL diğeri ise 10k Dolar kaybetti. Yatırımın risklerini baştan anlatmış olsam da ve kendi özgür iradeleriyle girmiş olsalar da en çok onlara mahcup hissediyorum.
  • parcaliham  (17.05.22 12:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.