[]

çok anahtarlı grup priz

Merhaba.

Mutfakta mikrodalga fırın (700 watt), tost makinesi (1800 watt), 3 metrelik 220 volt led şerit ve bir de ihtiyaç halinde kullanmak üzere boş priz yuvası bulunacak bir çoklu priz almak ya da buna muadil olacak bir sistem kurmak istiyorum.

Tüm fişler takılı duracak, ben kullanmak istediğim zaman istediğimin anahtarını açacağım ve böylece oraya elektrik gidecek.

Mikrodalga ve tost makinesi aynı anda çalışmayacak. Amazonda yurt dışından gelen aşağıdaki linkteki modelleri buldum. Aslında kafamdaki şeyle birebir örtüşüyor.

Örnek 1: www.amazon.com.tr

Örnek 2: www.amazon.com.tr

Fakat hem bu ürünler bana çok pahalı geldiğinden, hem de yurt dışından gelmesi, gümrüğü vs bunlardan çekindiğimden dolayı almak istemiyorum.

Bunun yerine anahtarsız bir adet dörtlü prize;
Bir ucunda anahtarlı fiş, diğer ucunda yuvarlak dişi priz olacak şekilde 15 cm uzunluğunda 3 adet uzatma kablosu yapıp; saydığım cihazların fişlerini buradaki yuvarlak dişiye takarak kullanabileceğim bir sistem hayal ediyorum.

Elektrik mühendisi bir arkadaşımın dediğine göre anahtarlı fişler 16 amperi desteklemeliymiş en az. Topraklı kalın üçlü kablo, fiş, priz kullanacağım.

Anahtarlı fiş bakarken Trendyoldan, satıcının biri 16 amper yazmış, ama aynı zamanda yüksek wattlı cihazlarda kesinlikle kullanılmaz televizyon, tv, telefon şarjı yapılabilir yazmış. Şimdi bu yüksek watt tabirine 1800 watt'lık tost makinesi ve 700 watt'lık mikrodalga fırın girer mi? Giriyorsa bile yok mu bir yöntemi? Daha kalitelisi, bu watt seviyesindeki cihazları destekleyen anahtara sahip fiş?

Yardımcı olun kurban oluyum. Teşekkürler.

 
herbirini tek tek o fiş çalıştırır. tost makinesi ve telefon da şarj eder ama fazlasıo ı hı. bir de ben kablo cinsini göremedim yazmıyor sanırsam. öyle 3*1,5 falansa kesinlikle olmaz. 3*2,5 kablo olması lazım. senin evindeki prizdeki kablo da ya 3 ya da 2,5'tur zaten. hepsini aynı anda çalıştırman gerekecekse sigortadan kalın çekmen lazım. sigortadaki değerler de kalkacak 16a bu iş için az. 25 falan yapmak lazım 30 da olur da 30 fazla kaçar bir şey olduğunda sistem atmaz ve ev yanar. alttaki kurtarır. 16amperi de destekler senin sigortandakiler de 16lıktır büyük ihtimal. alltaki olur. gibi.

ha ben olsam alırım dişi grup, çakarım ona 3*3 antikron. ver çoşkuyu sonra. odanın sigortası atıp durursa da panoyadaki 16a sigorayı 20 lik falan yaptırırsın ama 2500w ile atacağını sanmam. boattan alırsın şözersin vs basit iş. 85 tane çözümü var darlanmayın boşuna.
  • turbo sadık  (16.04.22 14:59:49) 
Ya çok teşekkür ederim içim rahatladı ama ben elektrik konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim. Derdimi böyle anlatınca elektrikçiler ya anlamıyor, ya da başından savıyor. Buraya da sormak bilgilenmek istedim. Yalnız dedikleriniz arasından bir kablo çeşidini anladım. 3*2,5 olacak. Tamamdır. Tost makinesiyle mikrodalga aynı anda çalışmayacak. Şimdi dediklerinizin yola çıkarak bu kendi anlattığım sistemi kurabilir miyim? (1 adet 4lü grup priz + 3 adet viko marka anahtarlı fiş + kablolar)

(antigron kablo mu tercih edeyim 3*2,5 mu?)
  • feel the blanks  (16.04.22 15:25:46) 
Bahsi geçen cihazlardan en güçlüsü tost makinesi, o da yaklaşık 8 amper gücünde. Aslında bu değerler çok korkulacak değerler değil, Turbo Sadık çok sağlamcı davranıp 3x2,5 demiş ama bu değerlere fazla gelir o kablo, gereksiz kalınlık yapar. Kaliteli ve gerçek bir 3x1,5 kablo o kısa mesafede yeterli.

Bu işçilikte antigrona gerek yok bana göre, TTR kablo almanız yeterli.

Ama benim tavsiyem bir anahtarlı erkek fiş ve dişi fişi kabloyla bağlamaktansa, cihazların kafasındaki fişi kesip direkt bu anahtarlı fişi monte edin, eğer mesafe sorunu yoksa.

Hem daha sade olur, hem de daha az ekipman ve bağlantı olduğu için daha güvenli olur.
  • John Bloor  (16.04.22 15:39:57) 
Çok teşekkür ederim size de hocam, mesafe sorunu yok ama cihazların orijinalliğini bozmamak için kesmek istemiyorum fişlerini. Olmaz mı?


  • feel the blanks  (16.04.22 19:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.