[]

vizesiz gidilen ülkeler hk soru

sırbistan ve makedonyayı gözüme kestirdim. vizem yok sadece pasaportum var. hiç yurtdışına çıkmadığımdan bilemiyorum nasıl oluyor ancak sadece pasaport ile bu iki ülkede hiç sorun yaşamam değil mi?




 
vizesiz tanımı tam doğru değil, kapıda vize dersek daha net olur.

Bu iki ülkede prosedür nedir bilmiyorum ama genelde ülkeye girişte bir form verirler ve onu doldurmanızı isterler. Pasaport polisinin sizi ülkeye almama ve ilk uçakla geri gönderme yetkisi var.

Bu genelde ne amaçla geldiğinizi tam anlamadıklarında olur. Atıyorum kalacağınız yerin net olmaması, yanınızda yeterli paranızın olmadığının düşünülmesi ya da turistik amaçla gelip kaçak yollarla ülkede kalma niyetinizin olduğunun düşünülmesi gibi sebepleri olabilir.

Bunun için yanınıza kalacağınız otelin rezervasyon onayının bir çıkışını, dönüş biletinizi ve bir miktar nakit para bulundurun.
  • anten  (15.04.22 13:42:52) 
yaşamazsınız, ben makdedonyaya taa 2011'de gitmiştim vizesiz. Gezdim dolaştım geldim.

@anten, kime göre doğru değil vizesiz tanımı? mesela makedonya dışişleri bakanlığına göre yanlış mı?

"Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır."
  • mustafakesekci  (15.04.22 13:44:23 ~ 13:45:48) 
Vizesiz ülkelere pasaportunuzu alıp gidiyorsunuz, başka bir belgeye gerek yok. Gürcistan ve Azerbaycan gibi bazı ülkelere gitmek için pasaporta da ihtiyaç yok, doğrudan yeni kimliklerle gidilebiliyor.

Bir arkadaşın bahsettiği, kalacak yer veya üzerinizde yeterince para olup olmadığı sorusu vizeli-vizesiz her ülkenin girişinde sorulabilir. Mesela savaştan önce vizesiz gidilen Ukrayna girişte yeterince paranız var mı, kalacağınız yer neresi diye soruyordu.

Schengen bölgesi ülkeleri ve İngiltere de benzer soruları sorabilir. Hatta pek çok vize veren ülke özellikle belirtir: "Bu vize size ülkeye girişi garanti etmez, son karar pasaport memurunundur"

Aynısı vizesiz ülkeler için de geçerli. Pasaport memuru bir şekilde şüphelenirse, kişiyi ülkeye almayabilir ve aynı uçakla geri gönderir.

Makedonya ve Sırbistan için sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Eğer Ordu nüfusuna kayıtlıysanız, Japonya'da sorun olabilir :)
  • kaptankedi  (15.04.22 14:04:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.